Je levnější skutečně výhodnější? Porovnali jsme nový Seat Tarraco se Škodou Kodiaq

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 12. 2018 6:05
Poslední z trojice středně velkých SUV koncernu Volkswagen s až sedmi místy k sezení přichází na český trh. Po Škodě Kodiaq a Volkswagenu Tiguan Allsapce jsou známé také ceny Seatu Tarraco. Ten je se srovnatelným základním motorem na první pohled dražší než mladoboleslavské SUV. Na porovnání nejen s Kodiaqem, ale i Tiguanem Allspace se můžete podívat v následující galerii.

Na přehled středně velkých SUV s cenou do 800 tisíc korun se podívejte zde.

Foto: Ondřej Běhal

Škoda Kodiaq

Nabídka motorů Seatu je v porovnání s tou od škodovky užší. Základní Kodiaq se aktuálně nabízí s 1.5 TSI o výkonu 110 kW, kde je na výběr manuální nebo automatická převodovka DSG, vždy s pohonem předních kol. Následují dvě verze turbodieselu 2.0 TDI. Slabší má 110 kW a na výběr automat s pohonem předních nebo všech kol či manuál s pohonem všech kol. Silnější se 140 kW má vždy poháněné obě nápravy a automat DSG. Brzy také přijede verze RS s motorem 2.0 BiTDI o výkonu 176 kW, automatem a čtyřkolkou.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan Allspace

Tiguan Allspace nabízí podobně jako Kodiaq v základu benzinovou 1.5 TSI s výkonem 110 kW, pohonem předních kol a možností výběru mezi manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou. Dvoulitr TDI se však aktuálně nabízí jen s výkonem 110 kW. Na výběr je verze s manuálem či automatem DSG a pohonem předních kol nebo automatem DSG a čtyřkolkou. Je třeba poznamenat, že nabídku motorů výrazně ovlivnil příchod normy Euro 6c, dá se tedy předpokládat postupné rozšiřování u všech tří vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy