Ojetina dražší než nové auto. Jako Ferrari jsou i Dacia Duster nebo elektrická Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 7. 2021 6:03
Že se Lamborghini, Ferrari nebo Porsche prodávají i jako ojetá mnohdy za cenu nového vozu, není až tak překvapivé. Stejně tak některé modely prémiových značek jako Audi, BMW nebo Mercedes-Benz. Existují ale i auta mainstreamových výrobců jako Dacia, Škoda nebo Suzuki, u nichž cena neklesá. Podívejte se na některé ojetiny, které stojí jako nová auta.
Foto: Dacia

Trochu samostatnou kapitolou jsou pak v případě Dusteru verze s atmosférickým benzinovým motorem 1.6 SCe, který se nabízel do června 2019 (pak ho nahradil přeplňovaný litrový tříválec). Když druhá generace SUV vstupovala začátkem roku 2018 na trh, byla to právě varianta s "cenou od" 259 900 korun, nejvyšší výbava s tímto motorem stála ve stejnou dobu 339 900 korun, respektive 384 900 korun, když měla pohon všech kol.

Pohled do současné inzerce ojetin však tyto cifry staví do úplně jiného světla. Chcete Duster druhé generace s atmosférickým motorem? Počítejte s cenou minimálně kolem 300 tisíc korun, přičemž tuto hranici atakují i poslední vyrobené atmosférické Dustery první generace. Řeč je přitom o autech s nájezdem klidně kolem 30 až 40 tisíc kilometrů. Připomínáme, že jde o dva až tři roky staré auto.

A ceny s lepším stavem, výbavou i menším nájezdem šplhají nahoru, takže za dva roky starý dobře vybavený Duster 1.6 SCe s nájezdem někde kolem 20 až 30 tisíc kilometrů zaplatíte klidně 370 tisíc korun a více. To znamená že vlastně více než za nový vůz.

 

Právě se děje

Další zprávy