Ojetina dražší než nové auto. Jako Ferrari jsou i Dacia Duster nebo elektrická Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 7. 2021 6:03
Že se Lamborghini, Ferrari nebo Porsche prodávají i jako ojetá mnohdy za cenu nového vozu, není až tak překvapivé. Stejně tak některé modely prémiových značek jako Audi, BMW nebo Mercedes-Benz. Existují ale i auta mainstreamových výrobců jako Dacia, Škoda nebo Suzuki, u nichž cena neklesá. Podívejte se na některé ojetiny, které stojí jako nová auta.
Foto: Ondřej Běhal

Dacia Logan MCV

Duster však není jediným modelem rumunského výrobce, který si drží cenu. Dalším příkladem může být i Logan MCV - levné kombi, které v kombinaci ceny a vnitřního prostoru na trhu prakticky nemělo konkurenci. Jenomže loni jeho výroba skončila, a to bez přímého nástupce, byť minimálně duchovního následovníka Rumuni ukážou už za pár týdnů na autosalonu v Mnichově. Každopádně po Loganu MCV vznikla na trhu díra, což ovlivnilo také ceny ojetin.

Například na solidně vybavenou verzi Arctica s klimatizací a litrovým atmosférickým tříválcem SCe je tak možné narazit za 239 tisíc korun. Jde přitom o dva roky starý vůz s nájezdem 38 tisíc kilometrů. Když loni na konci roku vyprodávala Dacia skladové zásoby Loganu MCV, začínala stejná verze jako nová na ceníkových 247 400 korunách. Nad dvěma sty tisíci se drží i další ojetá MCV s atmosférickým i přeplňovaným benzinovým motorem.

 

Právě se děje

Další zprávy