Nejdražší české auto stojí 1,4 milionu: Co mají Škoda či Hyundai na vrcholu nabídky?

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 4. 2020 6:02
Škoda, která vyrábí i jeden model Seatu, Hyundai a kolínská TPCA. To jsou automobilky, které na českém území produkují osobní auta. Většinou se snažíme najít nejlevnější modely těchto výrobců, tato galerie ale půjde přímo proti tomuto trendu. Zmapovali jsme totiž naopak nejdražší auta, bez příplatkových prvků, která se v Česku vyrábí.
Foto: Hyundai

8. Hyundai Tucson - 829 990 Kč

Konkurent Škody Karoq, na kterou ještě přijde řada, Hyundai Tucson, se nabízí v rozmanitém množství variant. Vedle benzinových a naftových motorů potom korejský výrobce sází i na elektrifikované verze, byť v současné generaci jen mild-hybridní. To znamená, že vůz má 48V akumulátor a mild-hybridní startér-generátor. Čistě na elektřinu sice tato verze jezdit neumí, přesto pomáhá snižovat spotřebu a také mírně vylepšuje akceleraci.

V Tucsonu se nabízí v kombinaci s naftovými motory, výše posazený je dvoulitr CRDi. Výkon vozu se oproti standardnímu dvoulitrovému dieselu nemění, je tedy 136 kW. Z výroby je vůz vybaven pohonem všech kol a volitelně také osmistupňovým automatem. S tím vším ve výbavě N Line potom přijde na akčních (sleva 50 tisíc korun) 829 990 korun.

Mezi standardními prvky se mimo sportovních doplňků, specifických pro variantu N Line, objevují třeba osmipalcová navigace, dvouzónová automatická klimatizace, sledování slepých úhlů, diodová přední světla, bezklíčkové odemykání a startování, polokožené čalounění nebo 19palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy