Za kulturou autem. Divadlo a koncerty bude možné v Praze sledovat přímo z automobilů

ČTK ČTK
20. 4. 2020 11:59
Princip drive-inu je vhodný nejen pro rychlé občerstvení. Za kulturou bude možné vyrazit bezpečně autem.
Nákladové nádraží Žižkov jako prostor pro kulturní akce.
Nákladové nádraží Žižkov jako prostor pro kulturní akce. | Foto: Michaela Danelová

Na parkovištích tržnice v Holešovicích a Nákladového nádraží Žižkov začne multižánrový festival Art Parking. Na principu drive-in nabídne divákům v automobilech od 24. dubna do konce června desítky divadelních představení, koncertů i filmových projekcí.

Pořadatelé tak chtějí zájemcům umožnit bezpečné setkání člověka s živým uměním, které se neomezuje na streamování on-line vysílání. Za organizátory o tom informovala Dominika Antonie Pfister.

Hudební dramaturgie festivalu Art Parking počítá s křtem nového alba Moniky Načevy, která celý festival zahájí. Pokračovat bude přes koncerty klasické hudby až po produkci pro děti nebo hiphop. Divadelní linka sleduje tvorbu nezávislých divadel, akcentuje přitom pohybové a taneční inscenace. Filmová dramaturgie vzniká ve spolupráci se společností Aerofilms a v čase omezeného cestování nabídne divákům možnost vyrazit do zajímavých destinací prostřednictvím filmového plátna.

Objednávka vstupenek, kulturní produkce i distribuce občerstvení, se budou konat bezkontaktně z domova nebo automobilu. Producentem festivalu Art Parking je agentura Art Prometheus, která má mnohaleté zkušenosti s pořádáním venkovních kulturních akcí a festivalů.

Festivalová závora holešovického parkoviště se divadlům a koncertům otevře v pátek, drive-in kino v prostorách Nákladového nádraží Žižkov zahájí promítání v pondělí 27. dubna. Vstupenky se prodávají přes službu GoOut.

 

Právě se děje

Další zprávy