Luxusní limuzína i sporťák. To je nejrychlejší Bentley

Tomáš Rybecký
7. 3. 2013 21:03
Bentley představil svůj Flying Spur
Foto: Bentley

Na ženevském autosalonu se představil nejrychlejší a nejvýkonnější čtyřdveřový model značky Bentley všech dob.  Flying Spur, vyznačující se vysokou dynamikou a uhlazeným i elegantním vzhledem, bude brzy k dostání i v ČR.

Komfortní limuzína…

Designérský tým navrhl pro model Flying Spur tvary pro značku Bentley tradiční, avšak s výrazným sportovním postojem. Mohutné zadní blatníky doplňují ostře řezané linie a osobitý charakter dodávají i LED světla. Speciálně pro nový Flying Spur jsou připravena 19palcová kola, která mohou mít buď jasně stříbrné lakování nebo povrchovou úpravu s diamantovým leskem.

Bohatá výbava vozu obsahuje například vlastní Wi-Fi připojení či multimediální dotykový displej jak pro řidiče, tak pro pasažéry na zadních sedadlech. Mimořádně kvalitní a čistý zvuk zajišťuje na přání dodávaný prémiový audiosystém Naim s devíti reproduktory a celkovým výkonem 1100 W. Celý prostorný interiér je tradičně ručně zpracovaný s použitím nejkvalitnějších kůží a dřeva.

…i plnokrevný sporťák

Nový Flying Spur pohání známý motor Bentley W12 6,0 l přeplňovaný dvojicí turbodmychadel, který je spojený s osmistupňovou samočinnou převodovkou ZF. Disponuje výkonem 625 k a točivým momentem 800 N.m.

Díky němu je nový Flying Spur nejvýkonnějším čtyřdveřovým vozem Bentley v celé historii značky. Vrcholem sportovních vlastností této limuzíny je zrychlení z klidu na 100 km/h během pouhých 4,6 sekundy a nejvyšší dosažitelná rychlost 322 km/h. V duchu moderní tradice Bentleye putuje hnací moment od motoru na všechna čtyři trvale poháněná kola. Poměr rozdělení točivého momentu mezi nápravy je stanoven na 40:60 ve prospěch zadních kol. Tím je zajištěna stabilita a jistota na každém typu silnice a za každého počasí.

 

Právě se děje

Další zprávy