Nejrychlejší čtyřmístný kabriolet světa? Od Bentley

Tomáš Rybecký
4. 1. 2013 7:17
Bentley se s novým kabrioletem Continental GT Speed Convertible vrací na vrchol
Foto: Bentley

Již za týden se v Detroitu světu představí nejvýkonnější otevřený vůz značky Bentley. Čtyřmístný model Continental GT Speed Convertible se stane nejrychlejším kabrioletem na světě. Vůz je založen na úspěšném modelu GT Speed.

Dvojicí turbodmychadel přeplňovaný motor W12 s výkonem 625 k zajišťuje akceleraci z klidu na 100 km/h během 4,4 s a umožní dosáhnout rychlosti až 325 km/h. Točivý moment vrcholí hodnotou 800 N.m. Nejmodernější řídicí jednotka motoru ME17 dokáže provést každou sekundu 180 milionů operací.

Exkluzivita a komfort

Díky tomu je schopna účelně řídit systém přeplňování a dodávku točivého momentu, což se projevuje příjemnějším jízdním projevem. Stejně jako všechny ostatní modely W12, také GT Speed Convertible je vybaven elektrickým systémem schopným rekuperace kinetické energie.

Vůz má 21palcová kola stříbrném, nebo tmavém provedení. Zádi vozu dominují oválné koncovky výfuku. Komfort v mimořádně tuhé karoserii i dobrou ovladatelnost zajišťuje soustava vzduchového odpružení a tlumičů. Lepší zážitek z jízdy a větší zpětnou vazbu volantu zajišťuje upravený posilovač řízení Servotronic.

Exkluzivita a komfort jsou samozřejmostí i v interiéru. Ručně vyráběné čalounění Mulliner Driving Speficication s prošíváním ve tvaru kosočtverců doplňuje tmavý broušený hliník, který evokuje přístrojové desky vozů Bentley z 20. let, které vyhrávaly v Le Mans. Dále Bentley nabízí velké množství kvalitních dřevěných výplní a dekoračních prvků z uhlíkových vláken.

Kabriolet od Bentley má i vyhřívání zátylků

Multimediální systém Bentley disponuje nejnovějším softwarem, který nabízí fotomapu, aktuální dopravní informace či digitální rádio. Dále pak 15 GB prostoru na hudební soubory majitele, stejně tak jako možnosti připojení zařízení iPod nebo jiných MP3 přehrávačů. Nechybí ani měnič na 6 CD nebo slot na SD paměťové karty.

Audioaparatura, kterou značka Bentley vyvinula společně se specializovanou společností Naim, je tvořena na zakázku vyráběnými reproduktory a devíti samostatnými režimy digitálního zpracování zvuku. Audiosystémy automaticky přizpůsobují rozložení zvuku podle toho, zda má automobil střechu nataženou či nikoliv, čímž eliminují přirozené změny v akustice.

Velmi praktickým doplňkem otevřeného modelu je vyhřívání zátylků, které zajistí velice příjemný pocit tepla i při jízdě se staženou střechou za nízkých teplot během jara nebo podzimu.

 

Právě se děje

Další zprávy