Klienti zkrachovalého autosalonu dostanou doklady

Radek Pecák Radek Pecák
4. 2. 2014 15:00
Velké technické průkazy si již mohou převzít i majitelé nových vozů Hyundai
Foto: Radek Pecák

Praha, Třebíč - Anabáze klientů, kteří se stali "rukojmími" kvůli insolvenci firmy Auto Activity, v těchto dnech končí. Velké technické průkazy si již mohou převzít i majitelé nových vozů Hyundai.

Následně pak mohou požádat o přidělení registrační značky a auta začít používat v provozu. Informuje o tom internetový deník Insider.

Firma Auto Activity prodávala vozy Hyundai ve svém autosalonu v Třebíči, hlavní sídlo měla ve Žďáru nad Sázavou. Autosalony jsou nyní zavřené, desítky zaměstnanců si musí hledat novou práci a firma jim dluží mzdy za poslední měsíce loňského roku.

Hyundai byla jedna ze tří značek nových automobilů, které firma až do vyhlášení insolvence prodávala. Podobné problémy měli i klienti dalších dvou značek - BMW a Ford, jejichž tuzemské centrály jim pomohly už dříve.

"Podařilo se nám uzavřít dohodu s ČSOB Leasing, která byla dosud faktickým majitelem vozů, což znamená jejich odblokování pro naše zákazníky," informoval deník Insider prodejní ředitel Hyundai ČR Jakub Tomáš. Řekl také, že Hyundai ČR se připojí se svojí pohledávkou k insolvenčnímu řízení.

Insolvenční rejstřík eviduje také pohledávku od bývalého zaměstnance, kterému Auto Activity dluží přes 20 000 korun na mzdě. Pět pohledávek v celkové výši přes 110 milionů korun pak přihlásila Česká spořitelna.

 

Právě se děje

Další zprávy