Nový Hyundai Tucson zdražil, stojí od 530 tisíc. Jak obstojí proti Karoqu a dalším?

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 10. 2020 6:02
Jednou z hlavních novinek druhé poloviny roku, která má v pase napsané jako místo vzniku Českou republiku, je Hyundai Tucson. Poslední generace kompaktního SUV má extravagantní design, zcela nové motory a konečně také české ceny. A i když pod půl milionu nejdou, stále patří model z Nošovic poměrem ceny a výbavy mezi výhodnější zástupce své třídy. Podívejte se na ceník i srovnání s konkurencí.
Foto: Hyundai

Hyundai Tucson Start - od 529 990 Kč

Nejlevnější Tucson nové generace stojí 529 990 korun. To je výše než u odcházejícího modelu, který začínal pod půlmilionem - ovšem se slabším atmosférickým motorem a horší výbavou. Cena je pak ovlivněná zvýhodněním 70 tisíc korun, které platí na všechny motorové varianty s výbavou Start. Základní motorizací Tucsonu je přeplňovaný čtyřválec o výkonu 110 kW. Taková Škoda Karoq má například v základní verzi jen tříválec. Vedle 1.6 T-GDI nabízí základní varianta ještě 85kW turbodiesel a možná poněkud překvapivě i plnohodnotný hybrid.

A co všechno výbava Start obsahuje? Z bezpečnostních prvků nechybí nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, udržování uprostřed jízdního pruhu, upozornění na rozjezd vozidla vpředu a také středový airbag mezi řidičem a spolujezdcem. Komfortní výbava obsahuje mimo jiné manuální klimatizaci, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a šesti reproduktory, Bluetooth, couvací kameru, kožený multifunkční volant, automatická světla nebo tempomat. Vizuálně pak nechybí 17palcová kola s okrasnými kryty. 

Pokud máte zájem o příplatkovou výbavu, u všech verzí Tucsonu příliš nepochodíte. U té základní je to ale vyloženě pouze o volbě metalízy za 17 900 korun.

Akční ceník - Hyundai Tucson Start

Start
1.6 T-GDI / 110 kW 529 990 Kč
1.6 CRDi / 85 kW 599 990 Kč
1.6 T-GDI HEV / 169 kW 699 990 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy