Na 800 Harleyů projelo Prahou. Apokalyptické stroje jako by ujely ze Šíleného Maxe

Na 800 Harleyů projelo Prahou. Apokalyptické stroje jako by ujely ze Šíleného Maxe
V Praze se první zářijový víkend konal sraz majitelů a fanoušků strojů Harley-Davidson. Kolona motocyklů projela Prahou a bylo na co se koukat. Helma už je v pohotovostní poloze, za chvíli se vyráží.
Z Výstaviště se vyjíždělo po Hlávkově mostě na magistrálu.
Jak byla kolona strojů Harley-Davidson dlouhá, ví snad jen policejní vrtulník.
"V koloně bylo 800 Harleyů, na akci dorazilo asi 21 tisíc návštěvníků, z toho 3000 na motocyklech," říká Lenka Netušilová, tisková mluvčí Prague Harley Days.
Foto: Václav Vašků
Eva Srpová Eva Srpová, Václav Vašků
6. 9. 2021 14:58
V Praze se první zářijový víkend konal sraz majitelů a fanoušků Harley-Davidsonů. Kolona motocyklů projela Prahou a bylo na co se koukat. Vedle Sportsterů různého stáří - letošní ročník byl věnován právě jim - na sebe pozornost vzaly především působivě upravené stroje z klubu Riders of the Apocalypse, které jako by odjely z natáčení Šíleného Maxe. Podívejte se do galerie.

Harley-Davidson Club Praha a Evil team každoročně pořádají sraz Prague Harley Days pro fanoušky a majitele legendárních strojů jedné stopy. Jak uvádějí organizátoři, je to oslava svobody v jedné stopě a akce je určená pro každého, ať už přijede na motocyklu jakékoli značky, autem, tramvají, nebo přijde pěšky. 

Letošní ročník se konal od pátku 3. září až do neděle a akce se spojila s gastronomickým festivalem Burgerfest, i proto, že hamburgery k americké kuchyni jednoznačně patří. I když bylo na programu několik koncertů i  motorkářských show, vrcholem akce je bezesporu jízda Prahou. V sobotu v deset hodin dopoledne z pražských Holešovic vyjela kolona motocyklů Harley-Davidson a bylo na co se koukat. 

Ve štrúdlu 800 strojů bylo hodně Sportsterů různého stáří, protože letošní ročník byl věnován právě jim. Ale nezůstalo jen u nich. Účastní se Harleye mnoha typů a také zajímavé přestavby, které často pocházejí ze zahraničí.

Největší pozornost na sebe ale pravděpodobně strhli členové skupiny Riders of the Apocalypse s postapokalyptickými stroji, navíc dokonale maskovaní. Na akci tradičně přijíždějí motorkáři z různých koutů Evropy, Německa, Ruska i Francie.

Motorkáři přejeli Hlávkův most a zastavili se na Václavském náměstí, Žitnou ulicí sjeli k Tančícímu domu a podél pravého břehu Vltavy se přiblížili k Rudolfinu. Postupně přejeli Mánesův most, Čechův most i Štefánikův most a dorazili zpět k holešovickému Výstavišti, kde pokračoval bohatý program. Podívejte se do galerie na kolonu, která projela Prahou, i fotky z holešovické akce.

 

Právě se děje

Další zprávy