Obrazem: 2100 km do Chorvatska a zpět. Vyzkoušeli jsme dvě cesty přes Rakousko

Prohlédněte si fotoreportáž z cesty do Chorvatska.
Dvě testované trasy. Do Chorvatské Puly jsme se z Prahy vydali jižní (červenou) trasou přes České Budějovice, Linec, Salcburk, Lublaň a Koper. Zpět pak modré východnější cestě přes Lublaň, Maribor, Štýrský Hradec, Vídeň a Brno.
Startujeme v Praze. Na palubním počítači svítí nula. Do Chorvatska musíme urazit více než osm set kilometrů bez naplánované zastávky ve slovinském národním parku Triglav.
Dálnice D1 nás hned za Prahou vítá prvním omezením. Oprava D1 za křižovatkou s pražským okruhem D0 už je hotová. V červenci se ale podle informací ŘSD začne pracovat na dalším úseku mezi kilometry 2,35 a 11,2 u Průhonic.
Volíme cestu přes České Budějovice, Linec, Salcburk, Villach, Lublaň a chorvatsko-slovinské hranice chceme překročit u města Koper. V Česku to znamená, že po prvním krátkém úseku na dálnici D1 odbočíte u Mirošovic na silnici první třídy I/3. Připravte se na jeden pruh v každém směru, předjíždět se dá v lokálních rozšířeních na tři pruhy.
Foto: Jakub Plíhal
Martin Přibyl Jakub Plíhal Martin Přibyl, Jakub Plíhal
Aktualizováno 30. 7. 2019 12:15
Ještě před začátkem prázdnin jsme pro vás vyrazili do Chorvatska, abychom vyzkoušeli, jak se letos k moři jede. Podívejte se do galerie.

Pokud vás zajímají nejrůznější novinky po cestě do Chorvatska, podívejte se sem:

Pokud byste si rádi připomněli pravidla, která vás po cestě čekají, máme pro vás přehled:

Fotogalerii z nejbližšího chorvatského letoviska Crveni Vrh si můžete prohlédnout zde:

 

Právě se děje

Další zprávy