Chorvatsko chce posílat piráty silnic za mříže. Novinky na cestě k moři pro rok 2019

Martin Přibyl Martin Přibyl
28. 5. 2019 6:34
Chystáte se na to, že v létě naložíte rodinu a kufry do auta a vyrazíte směrem na Makarskou, do Splitu, Zadaru nebo na Istrii? Připravili jsme pro vás přehled změn, které si země po cestě na řidiče připravily.
Stavba nového úseku dálnice D3 Bošilec - Ševětín
Stavba nového úseku dálnice D3 Bošilec - Ševětín | Foto: ŘSD

Rozkopané Česko a osm kilometrů nové dálnice

Drobná dobrá zpráva hned na začátek našeho přehledu. Podle vyjádření mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Studeckého zprovozní ŘSD ještě v červnu 8,1 km dlouhý úsek dálnice D3 před Českými Budějovicemi, konkrétně mezi Bošilcem a Ševětínem. Cesta z Prahy směrem na jih tedy bude o něco rychlejší. Komplikace ve stejném směru by naopak mohla přinést výstavba spirálovité okružní křižovatky na silnici I/3 u Benešova.

Pokud volíte cestu po dálnici D1, zbrzdí vás její rekonstrukce. Počítat však můžete zatím jen se stávajícími omezeními. Jedná se tedy o úseky Mirošovice - Hvězdonice, Soutice - Loket, Humpolec - Větrný Jeníkov, Velký Beranov - Měřín a část okolo Velkého Meziříčí. Na letošní rok se plánuje ještě zahájení prací na úsecích Koberovice - Humpolec a Devět křížů - Ostrovačice. Ani v jednom případě ale nebyl zatím vybrán zhotovitel, takže není znám ani termín zahájení prací.

Kromě toho mají nadále probíhat práce na D1 u Prahy, silnici I/3 u Senohrab, chystají se opravy dálnice D52 za Brnem, silnice I/52 u Pasohlávek a rozkopaná bude rovněž dálnice D2 za Brnem směrem na Bratislavu.

 

Právě se děje

Další zprávy