Ford Tourneo Concept jako předskokan nového Transitu

Michal Karat
24. 2. 2012 8:42
Zcela nová generace dodávkového vozu Ford Transit se představí ještě letos. Ford ale už v Ženevě ukáže koncept, který napoví, co nový model přinese
Foto: Ford

Ford Transit patří po desítky let k lídrům segmentu lehkých užitkových vozů v Evropě. Klíčový model evropské divize americké automobilky se v roce 2012 dočká zcela nového provedení.

Na nejdůležitější autosalon roku - do březnové Ženevy - přiveze Ford zatím jen studii Tourneo Custom Concept, ovšem je zřejmé, že sériové osobní provedení Transitu se nebude příliš lišit.

Designéři radikálně změnili dosavadní přísně účelový styl v pokračování charakteristického kinetického designu. Zřejmě pouze koncept se bude chlubit 18palcovými koly z lehkých slitin a diodami ve světlometech.

Uvnitř čeká na posádku vedle povinné míry variability, taky méně očekávaný luxus a nejvyšší možný komfort. K osobním automobilům přibližují Tourneo vyspělé prvky výbavy. Za všechny zmiňme parkovací kameru, jejíž obraz se promítá do zpětného zrcátka nebo systémy varující řidiče před neúmyslným vyjetím z jízdního pruhu nebo před počínajícími projevy únavy.

 

Právě se děje

Další zprávy