Dálnici D1 čekají další opravy. Víme, kde se zaseknete

Dálnici D1 čekají další opravy. Víme, kde se zaseknete
Celkem 17,5 kilometru jízdy v úzkých pruzích s maximální rychlostí 80 kilometrů v hodině čeká na jaře řidiče jedoucí po D1 mezi Prahou a Brnem. Pokračuje totiž rekonstrukce úseků mezi 104. až 112. kilometrem a také mezi 153. až 162. kilometrem. U dalších tří úseků teprve pokračuje výběrové řízení, zatím tedy není znám termín jejich rekonstrukce.
S prvním velkým omezením se řidič jedoucí z Prahy na Brno setká těsně před sjezdem na 104. kilometru. Protože ministerstvo dopravy vloni zakázalo před zimou začít s bouráním starého povrchu a pokládáním nového v úseku Větrný Jeníkov - Jihlava, musí se práce udělat letos.
Do konce března budou dělníci připravovat dopravní opatření, mezi která patří i instalace provizorních svodidel, a pak bude doprava převedena na jednu (již zmodernizovanou) polovinu dálnice.
Stejně jako vloni se bude jezdit v režimu 2+2 zúžené jízdní pruhy. Než se vše připraví, musí si zatím řidiči jedoucí na Brno vystačit s jedním pruhem.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák
Aktualizováno 27. 3. 2015 7:49
Teoreticky by se letos mělo pracovat na pěti úsecích. Práce ale s jistotou začnou jen na dvou. Projeli jsme D1 a zdokumentovali aktuální stav.
 

Právě se děje

Další zprávy