Chevrolet Trax se blýskne v Paříži

Tomáš Rybecký
14. 8. 2012 9:33
Chevrolet Trax po světové premiéře v Paříži doplní na trhu Captivu
Foto: Aktuálně.cz

Chevrolet má s SUV velké zkušenosti. Nyní míří i na trh malých vozů této kategorie, které jsou čím dál populárnější. Koncem září bude mít na autosalonu v Paříži svou světovou premiéru zcela nový Chevrolet Trax. Trax doplní nabídku stylových SUV značky, které v Evropě už úspěšně reprezentuje Captiva.

Na přání i 4x4

Na špičce palety motorů budou benzínový agregát 1,4 l turbo o výkonu 140 k a turbodiesel 1,7 l o výkonu 130 k. Oba motory budou k dispozici se šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou, s funkcí start/stop a pohonem všech kol.

Kromě dostatku prostoru v interiéru, kam se vejde až pět osob, nabízí Trax také zavazadlový prostor o objemu 358 l. Vyšší úrovně výbavy budou vybaveny systémem Chevrolet MyLink, komunikujícím se smartphonem. MyLink využívá 7palcový barevný dotykový displej s vysokým rozlišením. Mobil používá například pro navigaci.

Trax bude vybaven šesti airbagy, elektronickou kontrolou stability včetně asistentu rozjezdu do kopce, kontroly trakce a protiblokovacího brzdového systému. Systém stabilizace přívěsu a systém pro bezpečné sjíždění svahů budou standardem u výbavy LT.

 

Právě se děje

Další zprávy