Bagety už řidičům nestačí. U čerpadel shánějí i saláty

Radek Pecák Radek Pecák
27. 5. 2012 9:31
Zejména řidičky vyžadují ovoce, zeleninu a vegetariánské bagety
Foto: Aktuálně.cz

Když dostanou Češi při řízení auta hlad, nejčastěji zastavují a nakupují občerstvení u čerpací stanice. Vyplývá to z průzkumu agentury StemMark pro společnost Shell.

Všichni dotázaní odpověděli, že alespoň jednou u čerpací stanice koupili něco k jídlu. Souvisí to i s dalším zjištěním průzkumu, že většina řidičů si při delších cestách automobilem nakupuje jídlo při cestě (87 %). Necelá polovina (45 %) českých motoristů pak kombinuje občerstvení připravené doma a zakoupené při cestování.

Nejoblíbenější příchutí je sýr
Nejoblíbenější příchutí je sýr | Foto: Aktuálně.cz

Shell chtěl díky průzkumu zjistit, co by si lidé nejčastěji přáli u čerpací stanice jíst.  Řidiči v oblasti jídla postrádají především kvalitní teplou kuchyni (30 %), dále pak bohatší sortiment (17 %) a také výběr ovoce a zeleniny.

Bageta je stále jedničkou

Přesto je stále nejoblíbenější rychlou volbou bageta, především se sýrem a zeleninou. Silně zastoupené je i kuřecí maso. Kupodivu salámy nejsou mezi českými motoristy příliš oblíbené. Pokud jde o majonézu a různé dresinky, názory jsou rozdílné. Zhruba polovina odpovídajících je má ráda, druhá část odpovědí byla naopak negativní. V sortimentu by tedy měly být ideálně obě varianty.

Nový typ občerstvení - krájené jablko
Nový typ občerstvení - krájené jablko | Foto: Aktuálně.cz

Mezi novinkami, které se nyní na čerpacích stanicích začaly objevovat, je v souladu se zjištěními průzkumu nyní například i balené krájené jablko a  netradiční wrap s kachním masem. 

--------------------------------------------------------------------------------

Jaké občerstvení nabízí vaš oblíbená čerpací stanice. 

 

Právě se děje

Další zprávy