Auta, která Češi nechtějí. Podívejte se na největší prodejní propadáky minulého roku

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 1. 2021 6:02
Rok 2020 byl nejen pro automobilový průmysl tvrdou zkouškou. Z pololetního šoku se však prodeje na českém trhu dokázaly částečně vzpamatovat. Celkově se tak loni prodalo 202 971 aut, o 18,78 procenta méně než v roce 2019. Je tak nasnadě, že řada modelů prodejně strádala. Které si meziročně pohoršily nejvíce? Podívejte se do přehledu.

V galerii najdete přehled modelů, jejichž registrace za loňských dvanáct měsíců meziročně spadly o více než 60 procent. Zároveň jde o modely, kterých se v roce 2019 nebo 2020 prodalo alespoň 100 kusů. Z žebříčku jsme rovněž vyřadili auta, která se meziročně přestala prodávat a nedostala přímého nástupce (sehnat je ale občas bylo možné ještě ze skladových zásob jednotlivých dealerů), propad jejich prodejů je proto výrazný. Všechna data vycházejí ze statistik Svazu dovozců automobilů.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai: -76 %

Modely Nissanu patří poslední dobou v žebříčcích prodejních propadáků ke stálým zástupcům. Za minulý rok to padlo na SUV Qashqai, které se letos dočká modernizace. Jestliže předloni jej koupilo 1185 lidí, loni už jen 281. Japonský model si tak pohoršil o 76,29 procenta a úplně vypadl z první stovky nejprodávanějších automobilů.

 

Právě se děje

Další zprávy