Apple představil novinky, nadšení se nekoná. Zaujal iPhone 11 i konkurence Netflixu

Tim Cook, ředitel společnosti Apple.
Hlavní událostí byla ukázka iPhonu, který bude dostupný v šesti barevných variantách a který bude stát od 699 dolarů (16 400 Kč). Přístroj iPhone 11, který je nástupcem iPhonu XR, je na zadní straně vybaven duálním fotoaparátem, který nabídne rozlišení 12 megapixelů a širokoúhlé snímky o záběru 120 stupňů. (Na obrázku je část prezentace, kterou vedl senior viceprezident pro celosvětový marketing Phil Schiller).
iPhone 11 je vybaven čipem A13 Bionic, který je podle Applu tím nejvýkonnějším, jakým kdy byl chytrý telefon osazen. Apple slibuje i vodotěsnost iPhonu 11, v hloubce dva metry by měl vydržet v pořádku nejméně půl hodiny. (Na obrázku ředitelka pro marketing iPhonů Kaiann Drance).
iPhone 11 Pro dostal novou barevnou variantu nazvanou Midnight Green (půlnoční zelená). Srdcem telefonu bude čip A13 Bionic, k dispozici bude také jednotka pro strojové učení.
Cook poznamenal, že je to poprvé, co Apple pro iPhone použil označení Pro. Tento název, který odkazuje na pokročilejší funkce i výkon, nesou iPady, notebooky MacBook Pro (na obrázku) a také stolní počítače iMac Pro a Mac Pro.
Foto: Reuters
Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
Aktualizováno 14. 9. 2019 12:02
Americká technologická společnost Apple v úterý v kalifornském Cupertinu za velkého zájmu médií představila nové výrobky a služby. Jde hlavně o novou verzi jejího chytrého telefonu nazvané iPhone 11 a iPhone 11 Pro a také herní předplatné Apple Arcade, streamovací službu Apple TV+, dále sedmou generaci tabletu iPad a o novou generaci hodinek Apple Watch.
 

Právě se děje

Další zprávy