Albert od ledna zvýší mzdy lidí v provozu v průměru o šest procent

ČTK ČTK
25. 9. 2020 15:42
Albert od ledna zvýší mzdy lidí v provozu v průměru o šest procent

Obchodní řetězec Albert od 1. ledna zvýší mzdy provozních pracovníků v průměru o šest procent, zaměstnanci dostanou přidány minimálně tři procenta. V posledním čtvrtletí pracovníkům v prodejnách Albert navíc vyplatí mimořádný bonus až 3000 korun. Na mzdy společnost vynaloží stovky milionů korun, sdělil v pátek ředitel komunikace obchodů Albert Jiří Mareček. Některé další řetězce zvyšovaly mzdy dříve.

Albert ve více než 300 prodejnách, třech distribučních centrech a centrále společnosti zaměstnává zhruba 17 000 lidí. "Navýšení minimálně o tři procenta zabrání propadu reálné mzdy, a to je pro odbory v této době velmi podstatné. Ke shodě s vedením společnosti došlo i v oblasti čtvrtletního bonusu. Pro zaměstnance bude tento bonus zpříjemněním předvánočního období," uvedla ke kolektivnímu jednání se společností Albert prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová.

Mimořádný bonus Albert zaměstnancům vyplácel už na jaře. Zaměstnanci podle vyjádření společnosti dostali za nouzového stavu odměny v řádech tisíců korun, na které Albert vynaložil 70 milionů korun. Odměny vyplácely i další řetězce.

 

Právě se děje

Další zprávy