Vesecká žádá Pospíšila o posouzení kauzy Čunek

pra
14. 1. 2008 18:00
Vesecká chce i prověření zpráv v médiích
Foto: Ludvík Hradilek

Brno - Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká chce požádat ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, aby posoudil postup státních zástupců v korupčním případu předsedy lidovců Jiřího Čunka. S odvolání na ČTK o tom informoval zpravodajský server ceskenoviny.cz.

Vesecká Pospíšilovi předloží spis týkající se případu a ministr má posoudit, zda ona nebo někdo z jejích podřízených při objasňování případu neporušil zákon.

Vesecká tak reaguje na informace, že někdejší poradce premiéra Miloše Zemana Miroslav Šlouf v době vyšetřování kauz Čunek a biolíh osmačtyřicetkrát telefonoval se šéfem sekretariátu Vesecké Josefem Pavlíkem.

"Zároveň vyzývám orgány činné v trestním řízení, aby vedly šetření, pokud mají zcela jasné a konkrétní poznatky nasvědčující tomu, že byl postupem kteréhokoliv státního zástupce Nejvyššího státního zastupitelství, tedy i mým, spáchán trestný čin," uvádí se v písemném stanovisku Vesecké, které server cituje.

Vesecká chce, aby Pospíšil posoudil, zda není důvod k podání stížnosti pro porušení zákona či kárné žaloby. Současně od něj očekává, že nechá prošetřit všechny informace v médiích, které zpochybňují její práci.

"V případě zjištění porušení zákona z mé strany jsem připravena nést odpovědnost, v opačném případě jsem připravena využít všech právních prostředků k zamezení ničím nepodložených útoků na Nejvyšší státní zastupitelství i svoji osobu," sdělila Vesecká.

 

Právě se děje

Další zprávy