V dozorčí radě aeroholdingu zasednou Vondra a Mikl

ČTK ČTK
11. 2. 2013 14:33
Mikl působí jako poradce generálního ředitele agentury na podporu obchodu CzechTrade
Alexandr Vondra.
Alexandr Vondra. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Dozorčí rada Českého Aeroholdingu bude mít dva nové členy, bývalého ministra obrany Alexandra Vondru (ODS) a Jiřího Mikla (45).

Společnost to v pondělí uvedla v tiskové zprávě. Vondra už minulý týden uvedl, že nabídku na členství v radě aeroholdingu dostal od premiéra Petra Nečase a přijal ji. Členy dozorčí rady volí a odvolává ministerstvo financí.

Vondra s Miklem podle mluvčí aeroholdingu Michaely Lagronové nastoupí do funkce po odvolaných členech Pavlu Kohoutovi a Jakubovi Hodinářovi. Personální obměnou se tak počet členů rady nezmění a zůstává na 12 členech.

Mikl v současnosti působí jako poradce generálního ředitele agentury na podporu obchodu CzechTrade. Loni několik měsíců radil ministru průmyslu a obchodu a předtím od roku 1991 pracoval na různých pozicích v Komerční bance.

Někdejší velvyslanec v USA a ministr pro evropské záležitosti Vondra loni z ministerstva obrany odešel oslabený táhnoucí se aférou Promopro a po prohraných senátních volbách. Jeho nástup do holdingu zřejmě končí spekulace o jeho možném návratu do diplomacie, například na velvyslanecký post v Rusku či v Kanadě.

Vondra není prvním politikem ODS, který byl nominován do leteckého holdingu. V listopadu do jeho představenstva po svém odchodu ze sněmovny, kde odmítal podpořit vládní návrh daňových změn, zamířil někdejší vnitrostranický rebel a exministr zemědělství Ivan Fuksa.

 

Právě se děje

Další zprávy