Ústavní krize i autogramiáda. To je den Klause

Domácí Domácí
3. 9. 2009 18:30
Politici řeší ústavní krizi. Prezident stíhá i další program
Foto: Jan Langer

Praha - Politici se snaží urychleně najít řešení, které by zemi dovedlo co nejdříve k předčasným volbám do Poslanecké sněmovny.

Do jednání se zapojil také prezident Václav Klaus, který termín voleb na 9.-10. října původně vyhlásil. Na Hradě probíhají klíčová setkání zástupců politických stran a je to právě prezident, kdo oznamuje společná stanoviska ústavních činitelů.

Jak vypadá den Václava Klause v době, kdy politici řeší, slovy prezideta "aktivistický a bezprecedentní krok, který bude mít zásadní dopad na politický systém v naší zemi"? Sledujte s námi online.

16:00 - Václav Klaus v knihkupectví Luxor na Václavském náměstí představuje nejnovější kousek z řady svých publikací. Úsměvy pro fotoaparáty a podpisy pro fanoušky, tak vypadalo odpoledne prezidenta s jeho knihou Modrá planeta v ohrožení.

14:00 - Prezident se na Hradě setkává s herečkou Janou Štěpánkovou, které u přílěžitosti jejích 75. narozeniny předává Čestnou zlatou plaketu prezidenta republiky.

10:00 - Po tiskové konferenci čeká prezidenta setkání s novými velvyslanci v České republice. Postupně přebírá pověřovací listiny velvyslance Chilské republiky Juana Enrique Krausse Rusquea, velvyslance Thajského království Chiasiriho Anamarna, velvyslance Ukrajiny Ivana Grytsaka, velvyslance Spolkové republiky Německo Johannese Konrada Haindla a velvyslankyně Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Sian Christiny MacLeod.

9:30 - Konání voleb v říjnovém termínu je veřejným zájmem zásadního významu, oznamuje Václav Klaus na tiskové konferenci po setkání s premiérem Janem Fischerem, předsedy obou komor parlamentu Miloslavem Vlčkem a Přemyslem Sobotkou. Všichni čtyři se podle něj shodli na tom, že jsou "velmi znepokojena krokem Ústavního soudu, který rozhodl o odkladu výkonu rozhodnutí".

Foto: Jan Langer

 

Právě se děje

Další zprávy