Topolánek pravděpodobně ukončí své členství v ODS

ČTK ČTK
3. 12. 2012 11:41
Moje ochota zaplatit další členské příspěvky se bude limitně blížit nule, uvedl pro Euro
Mirek Topolánek na kongresu ODS.
Mirek Topolánek na kongresu ODS. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Bývalý premiér a někdejší předseda ODS Mirek Topolánek zřejmě vystoupí z ODS. Vyplynulo to z jeho rozhovoru v týdeníku Euro.

"Obávám se, že moje ochota zaplatit v březnu příštího roku další členské příspěvky, a tím demonstrovat pokračování svého členství, se bude limitně blížit nule," řekl Topolánek.

Topolánek na nedávném kongresu strany varoval, že ODS se stává malou stranou a musí se vzpamatovat. Za hlavní úkol označil návrat důvěryhodnosti a poslancům vzkázal, že pokládat vlastní vládu je "zhůvěřilost".

Euru řekl, že kongres podle něj dopadl tak, jak očekával: tedy bez zásadní změny, bez ustavení krizového managementu, který by řešil situaci a svolal skutečně regulérní kongres odrážející skutečný názor členské základny.

Topolánek do ODS vstoupil v roce 1994 a v listopadu 2002 se po Václavu Klausovi stal jejím předsedou. Z čela strany odešel před volbami v roce 2010, a to i po nátlaku z řad vlastních spolustraníků. Nahradil ho Petr Nečas.

V současné době Topolánek předsedá Teplárenskému sdružení, které sdružuje všechny významné firmy tuzemského teplárenství. Současně působí ve funkci předsedy dozorčí rady Elektrárny Opatovice a ředitele společnosti VAE Controls Group se zaměřením na energetiku a infrastrukturu.

 

Právě se děje

Další zprávy