Švejnar byl u senátorů ODS. Za pět minut bylo po všem

Martina Macková
15. 1. 2008 13:46
Koncem ledna je pozván i k poslancům ODS

Praha - Konkurent Václava Klause do prezidentské volby Jan Švejnar se dnes představil senátorům z klubu ODS. Jeho debata se senátory se počítala na minuty, podle zpravodaje Aktuálně cz. trvala něco mezi pěti a sedmi minutami. 

Při odchodu z jednání se Jan Švejnar omezil pouze na stručné líčení, jak se v klubu prezentoval.  

"Řekl jsem senátorům, jaká je moje představa o kandidatuře a moje představa o tom, jakou úlohu by měla hrát Česká republika," řekl při odchodu ze Senátu Švejnar.

Senáři ODS se podle něho na nic nezeptali.  Nepadla tedy otázka ani na jeho americké občanství ani na jeho angažmá v ČSOB, které představitelé hlavní vládní strany veřejně kritizují. 

Já myslím, že to splnilo účel. Chtěl jsem jim říct, jakou mám představu a to jsem udělal," uvedl Švejnar, který těsně ped příchodem na schůzku řekl, že se těší a že "to bude zajímavá diskuse".

Předseda horní parlamentní komory Přemysl Sobotka Aktuálně.cz řekl, že délka vystoupení závisela jenom na Švejnarovi. "Bylo to jeho rozhodnutí mluvit tak krátce, dostal dvacet minut," uvedl.

Švejnara čeká v řadách volitelů ODS ještě jedna návštěva - dnes vyhověl jeho žádosti o setkání také poslanecký klub ODS. Volitelé z této strany však nijak neskrývají, že jejich hlavním kandidátem na post prezidenta je nynější hlava státu a čestný předseda ODS Václav Klaus.

ČTĚTE VÍCE: Švejnar dostal pozvánku k poslancům ODS

 

 

Právě se děje

Další zprávy