Starostu Jančíka vyšetřuje protikorupční policie

ves, čtk
24. 5. 2007 10:59
Starosta problém nevidí, odstoupit nechce
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Kontroverzní starosta Prahy 5 Milan Jančík má kromě odpůrců ODS a na "své radnici" další problém. Protikorupční policie ho vyšetřuje kvůli smlouvě na vymáhání dluhů za nájemné, kterou uzavřel se společností Agentura Praha 5.

Informuje o tom dnešní Právo.

Pro firmu velmi výhodnou smlouvu prý nikdy neschválila městská rada ani zastupitelstvo. Firma si ponechává ze získaného dlužného nájemného až 40 procent.

Jančík: Odměna je přiměřená

"Kvůli zmíněným smlouvám s jednou soukromou firmou, která vymáhá pohledávky nájemného za byty a nebytové prostory, policie zahájila prověřování pro podezření z trestných činů porušování povinnosti při správě cizího majetku a zneužívání pravomoci veřejného činitele," řekla deníku mluvčí protikorupční policie Alena Vokráčková.

Čtěte v souvislostech: Část ODS se bouří. Chce hlavu starosty Smíchova

Podle Jančíka je odměna přiměřená.

Jančík na včerejším sněmu ODS Prahy 5 oznámil, že na svou funkci rezignovat nehodlá. "V žádném případě rezignovat nemíním a odstupovat nebudu, protože mám ještě spoustu vizí a představ, které bychom rádi s koaličními partnery nebo s kolegy v radě z koalice realizovali," zdůraznil.

Předsedou občanských demokratů v Praze 5 se na dnešním sněmu stal starosta Velké Chuchle Stanislav Fresl. Mnozí odpůrci  Milana Jančíka (ODS) se volebního zasedání nezúčastnili.

 

 

Právě se děje

Další zprávy