S politiky se nekamarádím, tvrdí šéf ÚOOZ Šlachta

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
21. 1. 2012 3:36
Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta v Pressklubu rádia Frekvence 1 řekl, že za čtyři roky svého působení u ÚOOZ striktně drží od politiky odstup
Robert Šlachta, ředitel ÚOOZ.
Robert Šlachta, ředitel ÚOOZ. | Foto: Ondřej Besperát

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta odmítá napojení na špičky české politiky.

„Můj nadřízený je náměstek policejního prezidenta a nikdy jsem se s nikým z politiky nekamarádil," říká Šlachta. „Naše práce není o nějakých rautech a společenských sedánkách. Pracuju dlouho do večera a pak odcházím na ubytovnu," dodává v rozhovoru pro Pressklub Frekvence 1.

Tlaku ze strany politiků se ředitel ÚOOZ nebojí. Klidně by byl schopný i nekonvečních kroků typu „Kubiceho zpráva". „Pokud by bylo třeba, klidně předstoupím před poslaneckou sněmovnu a přednesu Šlachtovu zprávu. Svoje lidi jsem připravený hájit, pokud se ukáže, že jim chce někdo z politických sfér ubližovat," vysvětlil Šlachta.

Pressklub

Celý rozhovor s ředitelem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertem Šlachtou vysílá dnes od 17 hodin Pressklub Frekvence 1. Pořad s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým můžete poslouchat i na webu www.frekvence1.cz/pressklub.

Strach o svoje místo Robert Šlachta nemá. Informace o jeho chystaném odvolání zaslechl a nepřikládá jim váhu. „Jen vítám, pokud si někdo nechá moji práci prověřit, nemůžete ji spočítat pomocí čárek a zadržených zločinců. Nedá se srovnávat rok 2002 a 2005, protože organizovaný zločin se mění a vyvíjí," říká Šlachta.

Celý Pressklub s Robertem Šlachtou poslouchejte na rádiu Frekvence 1 dnes od 17:00 nebo na www.frekvence1.cz .

 

Právě se děje

Další zprávy