Rozpoutal aféru Drobil, teď i s týmem pomýšlí na odchod

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
18. 1. 2011 17:05
Hybatel korupční aféry říká, že by na fondu životního prostředí rád zůstal
Libor Michálek
Libor Michálek | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Hybatel největší korupční aféry Nečasovy vlády, která stála místo ministra životního prostředí Pavla Drobila, zvažuje po nástupu nového ministra možnost, že přejde do jiného vládního resortu.

Odvolaný ředitel Státního fondu životního prostředí Libor Michálek má od ministra Víta Bárty z Věcí veřejných nabídku do Fondu dopravní infrastruktury.

"Je to určitě varianta," řekl Michálek v rozhovoru pro Aktuálně.cz s tím, že v takovém případě by rád vzal sebou lidi, které si na fond přivedl.

"Pokud by nastoupilo nějaké nové vedení, které by mělo tendence vyhazovat všechny lidi, kteří nastoupili po mně, jednal bych i o tom, zda by ti lidé mohli být součástí mého týmu na jiném fondu," uvedl Michálek.

Čekám na jeho vizi

Tomáš Chalupa, nový ministr životního prostředí.
Tomáš Chalupa, nový ministr životního prostředí. | Foto: www.praha6.cz

Úředník, který v prosinci zveřejnil nahrávky vyvolávající podezření, že zakázky Fondu životního prostředí měly být zdrojem peněz pro vládní ODS, stále na fondu životního prostředí pracuje.

Zda tam setrvá, záleží prý na tom, jaké má nový ministr Tomáš Chalupa s fondem plány.

"Já jsem sem nastupoval s cílem transformovat fond na zelenou banku. Kontaktoval jsem lidi třeba z ČNB nebo bývalé kolegy a někteří už na fond přešli, takže záleží, co bude mít pan ministr za vizi s tou transformací," řekl Michálek.

Ještě jsme se nesešli

Stále trvá na tom, že by práce v resortu životního prpstředí byla pro něho zajímavější.

Pavel Drobil. Po aféře podal demisi
Pavel Drobil. Po aféře podal demisi | Foto: Ludvík Hradilek

"Z toho důvodu, že tu jde o přenastavení pravidel do nějakého standardního režimu. Takže je to pro mě výzva uskutečnit nějaký projekt."

Ministr Tomáš Chalupa, který byl jmenován do čela vládního resortu v pondělí, už řekl, že vypíše na místo šéfa Fondu životního prostředí výběrové řízení.

Veřejnosti zřejmě nejznámějšího úředníka ministerstva však zatím nekontaktoval.

"Ne. Vůbec ne," řekl Libor Michálek na otázku Aktuálně.cz, zda už se s ministrem sešel.

 

Právě se děje

Další zprávy