Režisér Troška nebude usilovat o senátorské křeslo

21. 12. 2007 18:33
Důvodem nového rozhodnutí jsou filmy i zdraví
Režisér Zdeněk Troška krátce před tím, než vystoupil před demonstranty na podium na Václavském náměstí.
Režisér Zdeněk Troška krátce před tím, než vystoupil před demonstranty na podium na Václavském náměstí. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Režisér divácky oblíbených komedií a pohádek Zdeněk Troška změnil rozhodnutí a rozhodl se, že nebude kandidovat na Strakonicku za ČSSD  do Senátu.

Koncem listopadu přijal nabídku strany, aby se tu utkal o senátorské křeslo lidovce Josefa Kalbáče. Teď říká, že dá přednost filmu.

"Velmi si vážím důvěry, která vedla k nabídce, abych kandidoval jako nezávislý do Senátu. Současně ale cítím jako potřebné vysvětlit nejen těm, kdo mi tuto nabídku učinili, ale všem voličům své rozhodnutí o kandidatuře do Senátu neuvažovat," uvedl v tiskovém prohlášení.

Právě dokončuje pohádku Nejkrásnější hádanka a prý už přemýšlí nad dalším projektem.

"Vznik filmového díla je běh na dlouhou trať. Bylo by vyjádřením neúcty k divákovi i spolupracovníkům nevěnovat se každému filmovému projektu se stoprocentním soustředěním To platí o všech oborech lidské činnosti, politiku nevyjímaje."

Zároveň jsou důvodem i možné zdravotní komplikace; lékaři mu doporučili soustředit se na jednu činnost, aby prý příliš zatěžovat srdce.

Nedávno se zapojil do akce NE základnám, jejíž organizátoři nechtějí na českém uzemí americký radar.

 

Právě se děje

Další zprávy