Prohlášení Jaromíra Soukupa

11. 12. 2007 18:26

Prohlášení v souvislosti s vyjádřeními  Martina Bursíka k jeho vyšetřování Policií ČR

Já osobně a kolektiv pracovníků MÉDEA Consulting s.r.o. jsme několik let zpracovávali účetnictví  a prováděli výpočet daní pana Martina Bursíka , Jiřího Bursíka a společnosti ECOCONSULTING s.r.o..( dále jen  Klienti)  Vzhledem k tomu , že jsme vázáni zákonnou povinností mlčenlivosti , nemůžu se já ani jiní zaměstnanci MÉDEA Consulting s.r.o. vyjadřovat ani jakkoliv komentovat   obsah účetnictví a přiznáních k jakýmkoliv daním.

Obecně můžeme uvést , že součástí  našeho mandátu nebylo nakládání , pronajímání nebo jakékoliv rozhodování vedoucí k jakémukoliv vzniku závazků či pohledávek souvisejících s majetkem Klientů. Naším mandátem bylo účtování podle podkladů , které nám byly předány  Klienty . 

Součástí našeho mandátu nebyla příprava jakýchkoliv smluv , určování cen , zboží , služeb , ani výše  nájmů , podnájmů atd. , protože  toto není  prací účetních a daňových poradců   . 

Součástí našeho mandátu nebylo  a ani být nemohlo  určování  cen za  zboží a služby , nebo jakékoliv právní úkony které by Klienty nebo jejich majetek právně  zavazovaly, my jsme účtovali o skutečnostech a rozhodnutích , která učinili Klienti a o kterých nám předali dokumentaci .

Tvrzení pana Martina Bursíka , že k podkladům pro účetnictví jako jsou smlouvy apod. neměl přístup nikdo jiný než já a ostatní pracovníci MÉDEA Consulting s.r.o. a  Finanční úřad se logicky nemůže zakládat na pravdě , proto jakékoliv dovozování  naší spojitosti s jakýmkoliv trestním oznámením je zavádějící a je panem Martinem Bursíkem zmiňováno s úmyslem poškodit naši profesní čest , kterou budeme bránit všemi zákonnými prostředky. Žádné trestní oznámení na kteréhokoliv klienta jsme nikdy nepodali. Dále se k celé věci nemůžeme vyjadřovat.


V Praze dne 11.12.2007
     Jaromír Soukup

 

Právě se děje

Další zprávy