Proč mají známí sportovci rádi ODS. Dávají jí miliony

Martina Machová Martina Machová
23. 4. 2013 7:00
Častými donátory jsou zejména ti, kteří spolupracují s Miroslavem Černoškem
Šéf České sportovní Miroslav Černošek spolu s ocelářským magnátem Tomášem Chrenkem na finále Davis Cupu v prosinci 2012.
Šéf České sportovní Miroslav Černošek spolu s ocelářským magnátem Tomášem Chrenkem na finále Davis Cupu v prosinci 2012. | Foto: CPA Eduard Erben

Praha - Celebrity českého sportovního světa jsou častými donátory ODS. A zejména ti, kteří spolupracují s jedním z nejvlivnějších mužů sportovního marketingu Miroslavem Černoškem.

Ve svém aktuálním vydání o tom píše deník Insider, který srovnává údaje z výročních zpráv za roky 2008 až 2012. Vyplývá z nich, že v posledních pěti letech darovaly významné sportovní osobnosti hlavní vládní straně dohromady 31 milionů korun.

Ze stejných dokumentů Insider vyčetl, že se žádná jiná strana (snad s výjimkou sociální demokracie éry Jiřího Paroubka, respektive dnešního Lva 21 a jeho Jiřího Šlégra) takové finanční přízni reprezentantů netěší.

Je známo, že mezi pravidelné dárce ODS patří Jaromír Jágr, který poslal občanským demokratům v uvedeném období 21,6 milionu korun.

Opakovaně pak ODS obdarovali v řádu milionů korun i současní či bývalí tenisté Tomáš Berdych či Jiří Novák a Karel Nováček nebo bývalý oštěpař Jan Železný.

Přečtěte si celou zprávu v placeném deníku Insider: Kolik sportovci ODS posílají? A jak s tím souvisí Černoškova Česká sportovní? Kolik získává od státu?

 

Právě se děje

Další zprávy