Policie zase šetří Čunka. Kvůli prodeji bytů ve Vsetíně

Markéta Chaloupská
17. 6. 2008 13:54
Je podezřelý, že je prodal pod cenou
Jiří Čunek
Jiří Čunek | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Vicepremiér a šéf lidovců Jiří Čunek čelí dalšímu trestnímu oznámení. Kvůli podezření z porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Trestní oznámení na něj podal technický správce Centrálního registru dlužníků ČR Jiří Jehlička, který Čunka viní z toho, že jako vsetínský starosta prodal realitní společnosti HB Real 51procentní podíl ve Vsetínských bytech s.r.o. výrazně pod cenou.

"Po celou dobu řízení (o údajném úplatku) se nikdo nezabýval tím, jestli byl vůbec prodej podílu v souladu se zákonem a jestli byl pro město výhodný," citovaly Jehličku internetové České noviny.

Trestní oznámení obdržel v pondělí Útvar odhalování korupce a finanční kriminality.

Foto: Ludvík Hradilek

Policie teď podání prošetří

Protikorupční policie teď podle jejího mluvčího Romana Skřepka zjišťuje, zda takové podezření již policie neprošetřovala v souvislosti s obviněním z přijímání úplatků.

"Podíváme se, co v něm je. Na základě toho se pak rozhodneme," řekl.

"Pokud se prokáže, že policie něco takového neprošetřovala, tak předáme případ vsetínské policii. V případě, že se ale podobné šetření již vedlo, nebude se policie dále trestním oznámením zabývat," vysvětloval Skřepek. Posouzení by podle něj mělo trvat několik dní.

Je to celé nesmysl, brání se Čunek

Jiří Čunek tvrdí, že je celé oznámení nesmysl. "Jsem přesvědčen, že je to oznámení zpozdilé a podal ho naprosto neinformovaný člověk. Toto už bylo několikrát prověřováno," řekl Aktuálně.cz Jiří Čunek.

Čtěte více: Salichov znovu zastavil trestní stíhání Jiřího Čunka

Jiří Čunek byl již dříve stíhaný pro podezření, že ještě coby vsetínský starosta přijal půlmiliónový úplatek od tamní společnosti HB Real. Jeho obvinění stálo na tvrzení Marcely Urbanové, podle níž se jí Čunek korupcí pochlubil.

Spolu s politikem byl obviněn i šéf společnosti HB Real Petr Hurta. I jeho stíhání bylo nyní zastaveno.

Loni v listopadu Čunkovo stíhání státní zástupce Arif Salichov už podruhé zastavil. Se závěry žalobce Arifa Salichova se ztotožnilo i Nejvyšší státní zastupitelství.

 

Právě se děje

Další zprávy