Paroubek ulovil Škárku, aktéra úplatkářské aféry VV

Domácí ČTK Domácí, ČTK
12. 1. 2012 14:47
Někdejší šéf ČSSD Škárku hájí a rád by ho v budoucnu jako člena své nové strany NS-LEV 21
Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek.
Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Nová strana Jiřího Paroubka NS-LEV 21 získala do svých řad někdejšího poslance VV Jaroslava Škárku, kterého chce nyní policie obžalovat kvůli úplatkům.

Jak Paroubek oznámil, rád by Škárku v budoucnu měl i za regulérního člena strany.

Uvedl také, že na základě jednání s dalšími poslanci by do konce letošního roku mohla mít jeho strana vlastní sněmovní klub.

"Domluvili jsme se (se Škárkou) na určitém typu spolupráce," řekl Paroubek. Škárka by se podle něj mohl stát i členem strany, až skončí kauza ohledně údajného úplatkářství předsedy poslanců VV Víta Bárty, v níž Škárka figuruje.

Snahou získat Škárku se Paroubek netajil už loni při zakládání své strany.

Škárka Jiřího Paroubka ujistil, že peníze ze strany Víta Bárty využil jen ve finanční tísni, uvedl mluvčí NS-LEV 21 Tomáš Sazima.

"Jsme přesvědčeni, že pan Škárka není korupčníkem, ale člověkem, který se korupci v nejvyšších kruzích vládní politiky postavil čelem," dodal Paroubek.

"Jednáme také s dalšími poslanci a senátory. Předpokládám, že do konce tohoto roku se nám může podařit vytvořit poslanecký klub. Určitě na tom budeme velmi silně pracovat," dodal. K vytvoření klubu ve sněmovně je třeba deseti poslanců, k Paroubkově NS-LEV 21 zatím patří dva.

LEV 21 loví i mezi zastupiteli

Paroubek rovněž oznámil, že do jeho strany ve středu vstoupil předseda kulturní komise zastupitelstva Karlovarského kraje Petr Kuliš, který přestoupil od sociálních demokratů.

"Primárním důvodem pro můj odchod z ČSSD byla nespokojenost se stavem a úrovní chování některých sociálních demokratů v karlovarské organizaci. V poslední době však nejsem spokojen ani s poměry, které panují v ČSSD na centrální úrovni, kdy jsou potlačovány kritické názory především z široké členské základny," uvedl v tiskové zprávě Kuliš.

 

Právě se děje

Další zprávy