Odpadlík z VV Stanislav Huml požádal o členství v ČSSD

Martina Machová Domácí Martina Machová, Domácí
17. 1. 2012 16:24
Někdejší rebel vládních Věcí veřejných se už stal členem poslaneckého klubu oranžových
Stanislav Huml
Stanislav Huml | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Někdejší poslanec vládních Věcí veřejných Stanislav Huml vstoupil do poslaneckého klubu ČSSD a zároveň požádal o členství ve straně.

Dokonal tak svůj příklon k současné sněmovní opozici, ke které se obrátil poté, co z VV odešel vloni na jaře při skandálu s úplatky a odposlechy.

Humlovi voliči se tak definitivně musejí smířit s tím, že politik, jemuž dali hlas na kandidátce středopravých Věcí veřejných, bude ve sněmovně hájit program levicové sociální demokracie.

"Vyplynulo to ze života. Řekl jsem si vlastně o práci," řekl Aktuálně.cz Huml, který má být napříště garantem zákonů věnujících se dopravě a bezpečnost na silnicích.

Zároveň potvrdil, že zažádal o vstup do sociální demokracie v Brandýse nad Labem. "Bude se to řešit v prvním čtvrtletí letošního roku," upřesnil.

Huml s ČSSD spolupracoval od léta, kdy se jako host pravidelně účastnil jednání poslaneckého klubu socialistů.

Dres během tohoto volebního období zřejmě převlékne i Jaroslav Škárka, bývalý čelní představitel VV.

Do své nové strany LEV 21 jej získal expředseda ČSSD Jiří Paroubek, a to navzdory tomu, že se policie nyní Škárku chystá obžalovat kvůli úplatkům.

"Domluvili jsme se (se Škárkou) na určitém typu spolupráce," řekl Paroubek. Škárka by se podle něj mohl stát i členem strany, až skončí kauza ohledně údajného úplatkářství předsedy poslanců VV Víta Bárty, v níž Škárka figuruje.

Snahou získat Škárku se Paroubek netajil už loni při zakládání své strany.

 

Právě se děje

Další zprávy