Nečas se ministrům omluvil za Nagyovou, tleskali mu

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
29. 6. 2013 16:03
I když není jisté, kdy se Nečasův tým sejde naposledy, premiér v demisi se už rozloučil
Momentka z jedné z posledních schůzí Nečasova kabinetu.
Momentka z jedné z posledních schůzí Nečasova kabinetu. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Ministři v demisi se sice zcela jistě sejdou ještě příští týden, ale to už prý rozloučení pojmou jen velmi krátce. I proto - kromě debaty, jakým způsobem odejít - došlo tuto středu na oficiální slova rozloučení.

Atmosféru na vládě popisuje ve svém aktuálním vydání deník Insider, který oslovil několik dosluhujících ministrů.

"Odstupující premiér nám všem poděkoval za dlouholetou spolupráci a řekl, že pokud někomu nějakým způsobem ublížil, nebylo to úmyslné. A že všem děkuje za to, co jsme společně odpracovali a co jsme zvládli," řekl jeden z nich.

Další jeho slova potvrzuje a dodává, že odcházející premiér se také svým kolegům omluvil za "aféru Nagyová", která je vlastně společně smetla.

"Řekl, že ho mrzí, co se stalo, a abychom přijali omluvu za to, že i peripetie jeho osobního života způsobily, že tu sedíme - dnes, nebo příští týden - naposled. Začali jsme tleskat a bouchat do stolů. Jako poděkování za tuto omluvu."

Pak si vzal slovo Karel Schwarzenberg, také poděkoval za spolupráci všem a odcházejícímu premiérovi speciálně za velice přátelské a věcné vedení.

"Myslím, že použil formulaci, jako že doufá ve více štěstí do budoucnosti pro nás všechny. A směrem k Petru Nečasovi řekl, že každý jednou v životě dostane pořádně přes kebuli a že mu přeje, aby se z toho zotavil," rozpomíná se na Schwarzenbergova slova jeden z jeho vládních kolegů. "A také řekl, že by byla věčná škoda, kdyby se Nečas úplně z veřejného života stáhl," uzavírá tentýž zdroj.

Pak se přihlásila i vicepremiérka Karolína Peake, jejíž lavírování posledních dnů zmátlo i některé její stranické kolegy (jak přiznali už během týdne Insideru).

Zdroje z vlády líčí, že ve středu ale vypadala, jako by chtěla podtrhnout, že ve veřejném životě víceméně končí.

Zdroj Insideru k tomu podrobněji říká: "Pokud si dobře vzpomínám, řekla něco ve smyslu, že chce poděkovat za všechno dobré i zlé, co jsme spolu prožili, protože obojí ji prý obohatilo a s obojím odchází do dalšího života - a tady použila slov: ať již politického, nebo spíše toho soukromého."

Přečtěte si další informace o atmosféře na vládě v placeném deníku Insider: Je Rusnok kamarád, nebo spíš soudruh? I to se řešilo na vládě.

 

Právě se děje

Další zprávy