Náměstek nechtěně oživil aféru s homosexuály na drahách

Domácí Domácí
21. 5. 2010 15:35
Jedna, dva, tři, my jsme bratři. Zní z videa, které omylem rozeslal náměstek Kučera

Praha - Aféra s narážkami na homosexuály v řadách předních státních úředníků, kterou před několika měsíci rozpoutal odborář Jaromír Dušek, má nedopatřením další pokračování.

Redakce médií dostaly dnes odpoledne e-mail zaslaný z adresy náměstka generálního inspektora Drážní inspekce. K němu je přiložena krátká videosekvence s fotografiemi Jaromíra Duška, generálního ředitele Českých drah Petra Žaludy, ministra dopravy Gustáva Slamečky a pracovníka Úřadu vlády Jana Nováka. Video doprovází hudební skladba s textem založeným na vulgárních narážkách na homosexuální menšinu.

Hned poté přišel redakcím včetně Aktuálně.cz další e-mail, kde se odesílatel okamžitě za zaslání videa omlouvá.

Náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera na dotaz Aktuálně.cz přiznal, že odesilatelem je on.

"Ano, odešlo to z mého počítače. Video s tou věcí přišlo mé sekretářce, ta mi ho přeposlala a já ho chtěl poslat dál. Bohužel jsem omylem mezi privátní adresáty přidal i redakce médií," řekl Jan Kučera.

E-mail byl podle něho jen soukromý a byl určen jen přátelům. "Opravdu jsem jím nechtěl nic jiného říct," uvedl Kučera.

Video, které omylem rozeslal, je zjevnou reakcí na někdejší slova odborového předáka Jaromíra Duška, který v novinovém rozhovoru označil řízení Českých drah za komplot homosexuálů.

"... homosexuál Žaluda (generální ředitel Českých drah, pozn. red.) drží s homosexuálem Slamečkou (ministr dopravy, pozn. red.), homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka (šéf úřadu vlády a podle bulváru partner ministra Slamečky, pozn. red.)," řekl krom jiného v inkriminovaném rozhovoru Dušek.

 

Právě se děje

Další zprávy