Kuchtová si rozmyslela angažmá u starosty Jančíka

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
1. 11. 2008 16:45
Pražští zelení mají s Jančíkem vleklé spory
Dana Kuchtová
Dana Kuchtová | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Exministryně školství a bývalá členka nejvyššího vedení Strany zelených Dana Kuchtová se nestane poradkyní kontroverzního starosty pátého pražského obvodu Milana Jančíka.

Výplývá to z Jančíkova tiskového prohlášení. Aktuálně.cz informaci potvrdil i Ondřej Velek z organizace Strany zelených v Praze 5.

Mezi Jančíkem a zelenými jsou dlouhodobě špatné vztahy. Nápad, aby se Kuchtová stala Jančíkovou poradkyní, je ještě vyostřil.

"Klub zelených Prahy 5 a Krajská Rada SZ seznámili 30.10. Danu Kuchtovou se situací na Praze 5 a s veškerými politickými dopady, které svou soukromou neuváženou iniciativou vyvolala. Následně Dana Kuchtová slíbila, že na schůzce s Milanem Jančíkem, o kterou jej okamžitě telefonicky požádala, od veškeré spolupráce a komunikace se starostou Prahy 5 odstoupí," shodla se krajská rada zelených.

Milan Jančík
Milan Jančík | Foto: Ludvík Hradilek

Jančík na rozhodnutí Kuchtové reagoval prohlášením, že zelení jí znemožnili překonávat bariéry mezi radnicí a opozicí.

"Starosta MČ Praha 5 Milan Jančík děkuje Daně Kuchtové za její osobní odvahu a snahu pomoci při odstraňování lidských bariér a tímto krokem přispět k dalšímu rozvoji krásné Prahy 5," stojí ve zprávě radnice.

Milana Jančíka sami členové ODS označují za kontroverzní osobu. Radnice, kterou vede, řešila problémy s neprůhlednými zakázkami na prodej bytů, policie tu vyšetřovala i podivný nákup pozemků Českých drah. Smíchovská ODS byla také v podezření, že kupovala tzv. černé duše.

 

Právě se děje

Další zprávy