Kalousek nabídl Šnajdrovi místo v dozorčí radě Čepra

ČTK ČTK
16. 6. 2013 20:05
Exposlanec ODS Marek Šnajdr byl jako poslední z obviněných v neděli vzat do vazby
Miroslav Kalousek.
Miroslav Kalousek. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek potvrdil, že bývalému poslanci ODS Marku Šnajdrovi skutečně nabídl pozici v dozorčí radě Čepra, jak obviněný Šnajdr řekl soudu.

Učinil tak prý ale delší dobu poté, co se takzvaný rebel vzdal poslaneckého mandátu. Šnajdr přestal být poslancem na začátku listopadu. Do dozorčí rady Čepra byl jmenován v prosinci. Jejím předsedou byl pak zvolen letos v únoru.

Kalousek řekl bez dalších podrobností agentuře ČTK, že Marka Šnajdra vybral po konzultacích v odborných i politických kruzích.

Neodpověděl na otázku, jestli se tak stalo na žádost ODS.

Marek Šnajdr.
Marek Šnajdr. | Foto: Ondřej Besperát

Ministr financí by měl svou roli v kauze kolem údajného úplatkářství jednoho z někdejších rebelů ODS vysvětlit policii. Předvolání prý již dostal. Vysvětlení půjde podat zřejmě na konci příštího týdne, řekl ČTK.

Okresní soud v Ostravě dnes poslal Šnajdra do vazby. Důvodem rozhodnutí je obava z ovlivňování svědků. Šnajdr je obviněn z přijetí úplatku, kterým měla být funkce v dozorčí radě Čepra výměnou za to, že se vzdá poslaneckého mandátu.

Kalousek se večer zúčastní ve Strakově akademii jednání zástupců vládní koalice, které zřejmě rozhodne o dalším osudu premiéra Petra Nečase poté, co v sobotu soud uvalil vazbu i na šéfku jeho kabinetu Janu Nagyovou.

 

Právě se děje

Další zprávy