John: Největší sviňárny jsem zažil v politice!

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
10. 2. 2012 13:25
V Pressklubu rádia Frekvence 1 předseda Věcí veřejných Radek John říká: "V politice nikdy nevíte, kdo čeká za vámi, aby vám vrazil kudlu do zad."
Foto: Ludvík Hradilek

V Pressklubu rádia Frekvence 1 předseda Věcí veřejných Radek John říká: "V politice nikdy nevíte, kdo čeká za vámi, aby vám vrazil kudlu do zad."

„V televizi jsem nikdy nezažil takové sviňárny, jako v politice," říká bývalý novinář a moderátor Radek John. Za dobu, co je v politice, prý zažil tři velké zrady. „Kočí, Škarka, Huml," ukazuje John na tři kontroverzní postavy strany Víta Bárty a dodává: „Nejvíc mě zaskočil Huml, byla jednoznačná chyba vzít ho jako nezávislého."

Další velké přehmaty si John nepřipouští a raduje se ze schválené přímé volby prezidenta. „Přímé volby se nebojíme. Kdo z voličů by chtěl volit nesmyslně nebo z recese, tomu se u urny určitě zachvěje ruka a rozhodne se zodpovědně," říká John a popisuje systém, jakým Věci veřejné vyberou svého kandidáta na hrad: „Vsadíme na internetová referenda v americkém stylu. Posbíráme návrhy a nominace a ten nejlepší půjde do přímé volby."

Pressklub na F1

Celý rozhovor s předsedou Věcí veřejných Radkem Johnem vysílá dnes od 17 hodin Pressklub Frekvence 1. Pořad s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým můžete poslouchat i na webu www.frekvence1.cz/pressklub.

To, že Vít Bárta porušil dohodu a zveřejnil jméno svého favorita Jana Švejnara, považuje za drobný přešlap. „Kandidátů bude určitě víc, nezavrhujeme například Jana Fischera."

Johnovi nevadí ani kandidatura jeho bývalé kolegyně z TV Nova Jany Bobošíkové. „Bobošíková kandiduje mnoho let na mnoho pozic. To ji samo o sobě degraduje."

Celý Pressklub s Radkem Johnem poslouchejte na rádiu Frekvence 1 dnes od 17:00 nebo na www.frekvence1.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy