Další kolo sporu v ODS: Topolánek versus Tlustý

red dom
4. 10. 2007 12:55
Jde o místo předsedy ve středních Čechách
Mirek Topolánek a Vlastimil Tlustý při jednání sněmovny.
Mirek Topolánek a Vlastimil Tlustý při jednání sněmovny. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Předseda ODS Mirek Toplánek a ministr financí jeho první loňské vlády Vlastimil Tlustý opět veřejně řeší své spory, které se datují minimálně od chvíle, kdy Tlustý nebyl nominován do nynějšího vládního týmu.

Spory mezi oběma vlivnými muži kulminovaly v létě, kdy vládní koalice prosazovala ve sněmovně své reformy a Tlustý byl jejich hlavním kritikem - dokonce založil v ODS frakci, k níž se pak přidalo několik dalších poslanců nejsilnější vládní strany.

Nové kolo neshod se dostalo na veřejnost díky deníku právo, který dnes s odvoláním na Tlustého uvedl, že se Topolánek snaží sesadit svého rivala z funkce předsedy středočeské stranické organizace.

"Je evidentní, že Mirek Topolánek by mě nerad v té funkci viděl," cituje list Vlastimila Tlustého.

Právo uvádí, že Topolánek chce proti Tlustému na regionálním sněmu 3. listopadu postavit hned dva silné kandidáty. Prvním z nich je středočeský hejtman a místopředseda strany Petr Bendl, druhým bývalý náměstek ministra financí a čerstvý předseda komise pro rozvoj Brd Ivan Fuksa.

Mirek Topolánek se proti tomu ohrazuje. Informace Práva označuje navzdory citovaným slovům Tlustého za spekulaci. "Do stranických voleb jsem nikdy nezasahoval a zasahovat nemíním," uvedl prmiér v prohlášení, které rozeslal médiím.

 

Právě se děje

Další zprávy