Barevní panáčci. Strana LIDEM vybrala logo

Domácí ČTK Domácí, ČTK
22. 6. 2012 18:04
Zvítězil nápad devatenáctiletého studenta Jakuba Figury

Praha - Nová strana vicepremiérky pro boj s korupcí Karolíny Peake už má své logo. Stranické materiály bude doplňovat "LIDEM" v podobě pěti stylizovaných barevných postav s černým nápisem Liberální demokraté.

Do soutěže o stranické logo, která byla vyhlášena 3. května, přišlo víc než sto návrhů. Zvítězil nápad devatenáctiletého studenta Jakuba Figury. "Logo působí laskavě a sympaticky. Právě takovou stranu chci postavit," uvedla k návrhu Peake v páteční tiskové zprávě.

Strana chce stavět na slušnosti a svobodě jednotlivce. Podle nedávno zveřejněného programu bude prosazovat ekonomické a osobní svobody, úsporný stát nezatěžující občany, podporu důstojnému stáří či těm, kteří se bez vlastní viny dostali do tíživé situace. Dále chce strana snížit byrokratickou zátěž, podporovat poctivé podnikatele a investice do vzdělání, vědy, výzkumu a infrastruktury, uvádějí programové priority.

Strana vznikla odchodem Peake a části dalších politiků z Věcí veřejných, za které byli původně zvoleni do sněmovny. Odchod zdůvodnili svým nesouhlasem s politikou ultimát a konfrontací, kterou VV prosazovaly vůči svým koaličním partnerům. VV později vládní koalici opustily a přešly do opozice.

 

Právě se děje

Další zprávy