Autor oznámení na Bursíka? Možná podvodník Kohout

gra
18. 12. 2007 6:32
Nejste daleko od pravdy, říká
Martin Bursík
Martin Bursík | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Autorem anonymního trestního oznámení na vicepremiéra Martina Bursíka může být mystifikátor a podvodník Lukáš Kohout, píše dnešní Právo.

"Nebudu to potvrzovat ani vyvracet, ale nejste daleko od pravdy," řekl Kohout listu. Podle Práva ale není jisté, zda Kohout tímto prohlášením jen reagoval na mediální zájem o Bursíka, či oznámení skutečně podal.

Lukáš Kohout se proslavil jako dobrý mystifikátor, v  minulosti se nebál vydávat za asistenta Jana Kavana, a cestoval tak po světě za peníze pod hlavičkou sněmovny a na cizí útraty, nebo za se označil za mluvčího technoparty CzechTek.

Nedávno na sebe upozornil opět - podal trestní oznámení na Marcelu Urbanovou, klíčovou svědkyni v údajné korupční aféře Jiřího Čunka.

Oznámení na svědkyni Marcelu Urbanovou bylo podáno kvůli trestným činům křivé výpovědi, pomluvy a poškozování cizích práv. Urbanové původně oznámením hrozil krajský státní zástupce v Brně Petr Coufal, ale jeho původní rozhodnost časem ochladla.

To je také důvod, proč se k tomuto kroku odhodlal právě Kohout.  "Měli tolik řečí, že to podají, a pořád nic," řekl v minulosti Aktuálně.cz Kohout. "Tak jsem to udělal já."

Českým soudům za své mystifikační vtípky ale neproklouzl, za to, že se vydával za vedoucího kanceláře poslance Jana Kavana dostal v září 2005 dva roky vězení s pětiletým podmínečným odkladem.

Nedávno chtěl na sebe upozornit i tím, že se přihlásil do třetí řady reality show Vyvolení, do užšího výběru se ale nedostal. Dokonce jeho asistenční podvod se stal i inspirací pro debutujícího režiséra Tomáše Bařinu a jeho snímek Bobule.

 

Právě se děje

Další zprávy