VIDEO Clancyho Jack Ryan odhaluje plány Ruska ve filmu

Kultura Kultura
8. 10. 2013 8:25
Podívejte se na ukázku z filmu podle thrilleru Toma Clancyho.
Jacka Ryana hraje Chris Pine.
Jacka Ryana hraje Chris Pine. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Studio Paramount zveřejnilo první plnohodnotný trailer k filmu Jack Ryan: Shadow Recruit. V hlavní roli se představí Chris Pine (Star Trek: Do temnoty).

Thriller režiséra Kennetha Branagha bude vyprávět o analytikovi CIA Jackovi, který odhalí ruský plán na zničení americké ekonomiky. Jeho mentora Williama hraje Kevin Conster (Muž z oceli) a manželku ztvární Britka Keira Knightley(Anna Karenina).

Jack Ryan: Shadow Recruit Trailer
Jack Ryan: Shadow Recruit Trailer

Postavu Jacka vytvořil nedávno zesnulý spisovatel Tom Clancy. Několik románů, kde Jack figuroval, bylo již zfilmováno. Ztvárnilo ho několik herců, a to Alec Boldwin v Honu na ponorku (1990), Harrison Ford  ve snímcích Vysoká hra patriotů (1992), Jasné nebezpeční (1994) a Ben Affleck v Nejhorších obavách (2002). Tento film však na rozdíl od ostatních není točen podle konkrétní knihy.

Trailer nabízí poměrně vtahující napínavou atmosféru, množství akčních scén, ale také klišé hlášky. Záporáka s výrazným ruským přízvukem hraje Branagh. Zda vám to stačí či ne, budete moci posoudit 25. prosince, kdy má film světovou premiéru.

Tomu Clancymu, považovanému za zakladatele literárního směru "techno thrillerů", vyšlo v Česku několik desítek jeho knih, kde často popisuje špionážní dobrodružství, fiktivní válečné střety či vojenské incidenty za použití současných armádních technologií.

 

Právě se děje

Další zprávy