Zlatá horečka zachvátila Českou mincovnu

Zlatá horečka zachvátila Českou mincovnu
Česká mincovna může v posledních dnech z ekonomické krize spíše vytěžit. Paní Bohatá (jméno není fiktivní) uskuteční na prodejní přepážce denně obchody v řádu statisíců korun. Stovky dalších objednávek investičního zlata vyřizují zaměstnanci telefonicky a mailem.
Zhruba před čtyřmi měsíci, během dalšího skokového nárůstu cen žlutého kovu, začala Česká mincovna obchodovat s investičním zlatem ve formě slitků. Tato kilogramová cihla má hodnotu více než 1 milion korun a za poslední dva týdny se jich prodalo na 100 ks.
Mincovna se kromě ražby běžného oběživa specializuje hlavně na sběratelské investiční medaile a pamětní mince v limitovaných sériích.
Avšak vzhledem k tomu, že cena zlata raketově roste a kupní síla sběratelů nikoli, jablonecký podnik se rozhodl vyhovět rozšiřující se skupině zákazníků poptávajících se po zlatých slitcích, jež jsou nezatížené DPH, volně prodejné a cenově dostupnější.
Foto: Jan Langer
Jan Langer
29. 8. 2011 9:30

Jablonec nad Nisou - Cena žlutého kovu láme rekordy. Česká mincovna v Jablonci nad Nisou začala v posledních měsících vedle ražení mincí a medailí obchodovat i s investičním zlatem ve formě slitků a cihel. A nestíhá vyřizovat objednávky.

Za měsíc srpen odhaduje z více než 150 kilogramů prodaného kovu obrat až 200 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy