Zisk Ringier Axel Springer v Česku vzrostl díky tiskárně

ČTK ČTK
14. 10. 2013 11:22
Celkové výnosy vydavatelské společnosti klesly o 8,7 procenta.
Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Foto: Thinkstock

Praha - Vydavatelské společnosti Ringier Axel Springer loni v Česku stoupl zisk před zdaněním o 55 milionů na 498,2 milionu korun. Pomohlo k tomu mimo jiné vyplacení dividendy 141 milionů korun z dceřiné firmy Ringier Axel Springer Print CZ

Celkové výnosy klesly o 8,7 procenta na 2,096 miliardy korun. Hlavní příčinou byl pokles inzertních výnosů a prodaného nákladu vlivem zvýšení DPH. O hospodaření vydavatele deníků Blesk, Sport, Aha! s odvoláním na Sbírku listin informoval server Mediaguru.

Společnost ve výroční zprávě uvedla, že její provozní výsledek klesl meziročně o 88,2 milionu na 345,7 milionu korun. Významnou část poklesu výnosů se podle ní podařilo kompenzovat úsporami v provozních nákladech. Společnost dále upozornila, že se jí daří rozvíjet digitální aktivity, a zaznamenala tak výrazný nárůst návštěvnosti svých webů. V listopadu 2012 se značkou BleskMobil také vstoupila na telekomunikační trh jako virtuální operátor.

Dceřiná firma Ringier Axel Springer Print CZ provozuje dvě tiskárny v Praze a Ostravě. Její hospodaření do uvedeného výsledku za vydavatelskou společnost není zahrnuto. V loňském roce skončila v zisku 157 milionů korun při obratu 727 milionů, napsal Mediaguru.

Společnost Ringier Axel Springer na začátku roku jednala o prodeji své tuzemské pobočky s podnikatelem Andrejem Babišem. Z této transakce ale sešlo a majitel Agrofertu nakonec koupil konkurenční Mafru. Spekulace o prodeji tuzemského vydavatele bulvárních titulů z trhu nicméně nezmizely. Generální ředitelka Libuše Šmuclerová naposledy v minulém týdnu veřejně prohlásila, že tuzemský Ringier Axel Springer se neprodává, ani není na prodej.

Ringier Axel Springer CZ je největším vydavatelstvím s nejvyšším počtem čtenářů na českém trhu. Mezi deníkovými vydavateli mu patří první místo s víc než 36procentním podílem na trhu, na časopiseckém trhu je to druhá příčka, uvádí společnost na svých stránkách. Mezi vydávanými časopisy jsou tituly jako Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby, Blesk zdraví, Blesk Křížovky, Nedělní Blesk Křížovky, Blesk Vaše recepty, Aha! Křížovky, Sport Góóól, Svět motorů, Auto Tip, AutoProfi.

 

Právě se děje

Další zprávy