Vodafone testuje zájem o data, nabízí 20 GB za 499 Kč

Ekonomika Ekonomika
22. 1. 2014 16:32
Operátor cenu komunikuje jako promo nabídku; běžná cena by podle něj byla dvojnásobná.
Vodafone - německá centrála v Düsseldorfu
Vodafone - německá centrála v Düsseldorfu | Foto: Reuters

Praha - Vodafone začne od pátku nabízet nový datový tarif s dosud nejvyšším limitem pro stahování nebo posílání dat ve výši 20 GB.

Až do konce dubna bude tuto porci dat prodávat za 499 korun, k tomu je ovšem nutné uzavřít smlouvu na dva roky. Operátor cenu komunikuje jako „promo nabídku“, běžná cena by podle něj za 20 GB dat byla dvojnásobná. U konkurence se podle ČTK maximální limit pohybuje kolem deseti GB měsíčně.

Po vyčerpání 20 GB dat v měsíci navíc Vodafone uživateli s tímto tarifem nezpomalí všechny služby, jako to běžně funguje v rámci tzv. Fair User Policy (FUP), ale jen sdílení velkých souborů a streamovaný obsah. Zpomalí tak například Dropbox, Google Drive, iCloud, SkyDrive nebo YouTube.

Nabídkou Vodafone testuje zájem o takto velkou porci dat, v tiskové zprávě k ní píše, že ji bude nabízet jen do konce dubna. „V akci“ od pátku Vodafone nabídne také balíčky 4 GB dat a 500 MB dat. První bude do konce dubna prodávat za 259 korun, druhý za 89 korun. U klasického tarifu Red do sítě pak operátor navýší maximální objem stahovaných dat ze 150 na 250 MB měsíčně.

 

Právě se děje

Další zprávy