Vinařství z Moravy bude zásobovat prodejny Tesco v celé střední Evropě, vyhrálo soutěž

ČTK ČTK
4. 2. 2016 17:19
Vinařství Mutěnice bude ročně dodávat zhruba dva miliony lahví vína do všech 2800 supermarketů a hypermarketů Tesco v zemích střední Evropy.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Tesco Stores

Brno - Vinařství Mutěnice z Hodonínska bude ročně dodávat zhruba dva miliony lahví vína do všech 2800 supermarketů a hypermarketů Tesco v zemích střední Evropy. Vyhrálo výběrové řízení.

Firma to považuje za velký úspěch, z něhož by mělo těžit nejen Vinařství Mutěnice, ale celý řetězec jeho dodavatelů a spolupracujících firem. "Zúročili jsme tím změnu řízení celé společnosti i značné investice do modernizace celého podniku a kvality produkovaného vína," uvedl Václav Rusnok, provozní ředitel Vinařství Mutěnice.

Vinařství Mutěnice zpracovává hrozny z desítek hektarů vinic, z nichž část se nachází ve vinařské oblasti Slovácké a Velkopavlovické. Také vykupuje hrozny od pěstitelů. Ročně stočí přes 12 milionů litrů vína.

Vlastníkem Vinařství Mutěnice je investiční skupina FPD Group. Za tři roky, kdy se podílí na rozvoji tohoto vinařského podniku, vzrostl několikanásobně obrat i kvalita produkovaného vína. Vzniká v moderním závodě v Mutěnicích i z vína a hroznů z Itálie nebo Španělska.

Skupina vidí díky průniku do sítě Tesco další prostor pro růst. Česká spotřeba 20 litrů vína v posledních letech roste. "Chceme pro tuzemské spotřebitele produkovat výborné víno za přijatelné ceny," uvedl Tomáš Šupa z FPD Group, jehož skupina se chystá na další akvizice ve vinařství.

Vinařství Mutěnice má podle dostupných dat asi 60 zaměstnanců. Výnosy firmy v roce 2014 činily 369 milionů korun. Mezi její hlavní odběratele patří obchodní řetězce, například Makro, Billa nebo Penny Market.

 

Právě se děje

Další zprávy