Vaše sms zpráva během 40 vteřin zmizí!

Red Zah, BBC
14. 12. 2005 0:01
Londýn - Legendární věta "Tato kazeta bude během pěti sekund zničena" ožívá. Kromě britských agentů Mission Impossible ji budou moci pronášet všichni uživatelé mobilních telefonů. Jejich zprávy po ní zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Po tvůrcích kultovního britského seriálu Misson Impossible nabízí podle BBC britská společnost Staellium malou obměnu: "Tato sms zpráva bude během 40 sekund zničena". Narozdíl od fantazie 70. let však přichází realita nového tisíciletí.

Oficiální stránky společnosti Staellium NAJDETE ZDE

V neděli představila firma novou službu StealthText. Stačil jediný den, aby si ji objednaly desetitisíce osob.

Společnost Staellium opravdu postavila systém sebedestruktivních zpráv na televizním seriálu Mission Impossible a sebezničujících se kazetách. "Technologie StealthText je založena na vojenské technologii, takže srovnání s filmem Mission Impossible je oprávněné," řekla šéfka firmy Carole Barnumová pro BBC.

"Možnost poslat sebezničující se zprávu je výhodná pro velké množství lidí. Od každodenních uživatelů, obyčejných lidí, až po celebrity a podnikatele," dodala.

Texty zpráv zůstávají na serveru

Pokud ani vy nechcete, aby se některé z vašich sms zpráv dostaly do nepovolaných rukou, StealthText vám nabízí řešení. Jakékoliv citlivé informace poslané v sms zprávě se díky speciální technologii do 40 vteřin samy zničí. V budoucnu už nebudete muset přemýšlet o tom, kdo a kde se k vašim zprávám mohl dostat.

Foto: Aktuálně.cz

Pokud se rozhodnete tento systém využít, stačí jediné. Do svého mobilního telefonu si nainstalujete patřičný program a vše je hotovo. Jedna zpráva užívající tento systém přijde v přepočtu na 25 korun, ale je nutné si předplatit minimálně 20 takových zpráv.
Přestože zprávy z vašeho telefonu okamžitě a navždy zmizí, jejich text zůstává i nadále zálohován na speciálním serveru společnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy