Windows 8 si uživatelé zatím příliš neoblíbili

tl
4. 10. 2012 13:57
Většina současných uživatelů Windows 8 stále preferuje starší verze systému
Foto: Aktuálně.cz

Nezávislý web forumswindows8.com, který se zabývá podporou pro systém Windows 8, před několika dny přinesl zprávu, která Microsoft rozhodně moc nepotěší. Z ankety, která byla na webu pověšena, totiž vyplývá, že velká část současných uživatelů Windows 8 si nový systém zatím příliš neoblíbila a stále preferuje starší verze systému, zejména Windows 7.

Na dotazy ankety odpovídalo okolo 50 tisíc aktivních uživatelů Windows 8. Nový operační systém od Microsoftu přitom podle výsledků průzkumu preferuje pouze čtvrtina z nich.

Ohledně konkrétnějších otázek týkajících se vlastností systému byli respondenti už méně skeptičtí. Více než polovina z nich pozitivně hodnotila například rychlý start Windows 8 i jeho snadnou instalaci.

Problém dělá hlavně uživatelské prostředí Metro

Dojem ze systému zřejmě kazí především jeho uživatelské prostředí, dříve označované jako Metro. S ním je spokojeno pouze 22 procent uživatelů. Na druhou stranu většina z nich uznává, že v kombinaci s tablety a dalšími dotykovými zařízeními bude uživatelské prostředí Windows 8 použitelnější. Třetina uživatelů také dodala, že si hodlá pořídit chystaný tablet Surface, který bude s novým systémem dodáván.

Operační systém Windows 8 se do volného prodeje dostane 26. října. Šéf společnosti Intel ale před časem řekl, že systém v tu dobu nebude ještě úplně hotový a jeho start tak bude předčasný.

 

Právě se děje

Další zprávy