Vánoční rádce: Videohry pro děti

Rosťa Viktorin
14. 12. 2007 0:00
Poradíme, co koupit pod stromeček.
Foto: Hratelně.cz

Máte-li doma mladšího sourozence, nebo dokonce vlastního potomka, neváhejte ani vteřinu a začtěte se do následujících řádků. Kdo ví, třeba za vás vymyslíme ideální vánoční dárek, který obdarovanou osůbku nejen potěší, ale mnohdy rovněž poučí. Ostatně kromě klasických Simsů a jejich přídavných balíčků se objevilo i mnoho jiného, co stojí za pozornost vaši i vašich dětí.

Foto: Hratelně.cz

Viva Piňata
Pokud máme doporučit nenásilnou dětskou hru, nelze než zmínit pestrobarevnou hříčku - Viva Piňata. Titul, v němž dostanete k dispozici vlastní pozemek, který nejen silou analogových páček (hra totiž kromě Xbox 360 vyšla i na PC) zvelebujete tak, aby přitahoval všechny možné druhy Piñat (roztodivných potvůrek, jež si berou za základ reálná stvoření). Nicméně, díky obrovskému úspěchu s nímž se hra setkala, k ní dokonce ani nemusíte zakoupit zmíněnou konzoli. Vývojáři ze studia Rare se totiž dohodli s vydavatelem (Microsoft Game Studios) a na letošní Vánoce přichystali PC konverzi, která by na trhu měla již být k dispozici.

Foto: Hratelně.cz

MySims
Další jasnou volbou letošního "svátku obdarování" jsou bezesporu MySims z dílny gigantu Electronic Arts. Jak už z názvu vyplývá, hra si bere za vzor zaběhlou sérii The Sims, v níž se staráte o rodinu přitroublých paňáců, avšak přenáší ji do úplně jiné dimenze. Titul My Sims totiž vznikl exkluzivně pro herní platformy ze stáje Nintendo DS a Wii, čemuž byla přizpůsobena nejen hratelnost, ale taktéž grafika. A ačkoliv princip hry zůstává prakticky nezměněn vychovávat svého avatara, starat se o něj a ulehčovat mu cestu životem díky novému vizuálnímu pojetí se na vás budou nyní z obrazovek, potažmo displejů, culit mnohem příjemnější postavičky.

Foto: Hratelně.cz

Harry Potter a Fénixův Řád
Ovšem, chcete-li se doopravdy zavděčit svému dítku, či sourozenci, věříme, že titulem Harry Potter a Fénixův Řád vůbec nic nezkazíte. Jak jistě tušíte jmenovaná gamesa si bere za předlohu filmové zpracování tohoto fenoménu, které nás "uchvátilo" letos v létě. Spolu s Harrym a jeho přáteli pak šťastný majitel znovu zavítá do Bradavic, vycvičí Brumbálovu armádu a postaví se obávanému Voldemortovi. Jako výrazné plus pak můžeme připočíst kompletní lokalizaci do naší rodné češtiny (dabing + texty). Malých kouzelníkům musíme také doporučit verzi pro Nintendo Wii, kde budou moci mávat Wiimotem jako kouzelnou hůlkou.

Foto: Hratelně.cz

Crash of the Titans
Pakliže jste striktně proti násilí v jakékoliv podobě, můžete svým ratolestem udělat radost alespoň hrou Crash of the Titans, která před několika málo dny vyšla coby multiplatformní počin (jen PC zase chybí). Pokud netušíte která bije, připomeneme, že se jedná o klasickou hopsačku ze staré školy, ale v novém kabátě. Titul samotný tak capartům ve vašem okolí znovu zpřístupní kouzelný svět lišáka Crashe (snad je to liška, nebo ne?), jenž se musí opět postavit arcilotrovi Neo Cortexovi, který zajal Crashovu sestřičku. Pro plánované příjemce vašeho daru to však znamená hodiny kvalitní zábavy při sbírání krystalů a hopsání po hlavách ošklivých zloduchů.

Foto: Hratelně.cz

Super Paper Mario
A dnešním závěrečným počinem budiž opět obtloustlý instalatér v červených kalhotách. Mario se v tomto čtvrtletí vrátil v nebývalé formě, aby nám skrze titul Super Paper Mario dokázal, že stále patří mezi absolutní špičku svého žánru. Připravte se tedy pořádně potrápit reflexy i mozkové závity vší té drobotě, se kterou jste spřízněni. Hlučný Ital se totiž přesouvá rovnou do několika rozměrů, aby tak vaši cestu učinil zábavnější a barvitější, než mohla být kdykoliv předtím. Připočteme-li ještě revoluční ovládání, jímž se Nintendo Wii pyšní, zjistíme, že Super Paper Mario tvoří hru s ideálním poměrem mezi cenou, kvalitou a zábavou. Tak nad čím ještě přemýšlíte, ať už jste v obchodě!

 

Právě se děje

Další zprávy