Red Ocean - instruktor potápění proti všem

Jiří "Storm" Nehyba
9. 6. 2007 4:08
Od autorů předělaných 300 přichází na PC opravdu řízná akce.
Foto: Hratelně.cz

Bažíte po 3D akcích ze zlatých časů, kdy se jim ještě říkalo doomovky? Nechcete žádné mixy žánrů, jen čistokrevnou přímočarou zábavu s kvérem v ruce? Zahrajte si Red Ocean!

Jack Sparrow je pirát. Jack Andolini je gangster. Jack Hard je instruktor potápění (a taky chlap s nejblbějším jménem na světě, kromě Jacka Močky). A právě Jack Močk... pardon Hard se jednoho dne ocitne v ošemetné situaci, protože jeho klient se už podezřele dlouho nevrátil z exkurze mořského dna, on se ho tak vydal hledat. Místo navlhlého utopence však našel bývalou tajnou základnu CIA, kterou teď okupují teroristi, kují pikle na zničení světa a samozřejmě se k Jackovi chovají nepřátelsky. Zápletka pro film Stevenem Seagalem je na světě.

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

Red Ocean je oldschoolová doomovka a na nic jiného si nehraje. Neobsahuje žádné RPG, adventurní ani jiné prvky. Veškerá náplň spočívá v procházení lineárních úrovní a kosení zmetků, čemuž odpovídají i ostatní prvky hratelnosti. Design levelů je lineární, nikoli však natolik, aby byl nudný, umělá inteligence přiměřeně nízká, abyste na každém kroku nemuseli loadovat a hra vás tak nepřestala bavit, ale zároveň nemáte pocit, že bojujete proti převlečeným teletubbies pod vlivem sedativ.

Oldschoolový je i zbraňový arzenál. Po vzoru klasik žánru začínáte se standardní nepoužitelnou zbraní nablízko, v tomto případě "rambonožem", abyste po pár krocích ukořistili pistoli a zanedlouho byli ověšeni jak Johnův vánoční stromeček místo skleněných koulí granáty, místo řetězů samopaly, pistole a brokovnice, místo zlaté špičky plazmovka. Všechny kvéry jsou poměrně dobře použitelné, munice je habaděj a jedinou vadou na kráse je fakt, že headshot 38kou je snazší a efektivnější než dávkou ze samopalu.

Foto: Hratelně.cz

Jakožto prvotina nezkušeného holandského studia vypadá Red Ocean velice slušně, přesto se však tato akce nevyhla jednomu z mnoha zažitých designérských stereotypů sudům. Hra je doslova napěchovaná výbušnými sudy a nepřátelé, vybíhající vždy po skupinkách, se pochopitelně za tyto sudy kryjí, abyste je mohli pohodlně masakrovat zpoza bezpečných ocelových zátaras.

Po vizuální stránce nevypadá Red Ocean vůbec špatně. Odehrává se povětšinou v interiéru, většinou v úzkých chodbách plných moderních strojů a kdejakého harampádí, a svým vzezřením nejvíc připomíná Alpha Prime, ačkoliv je podstatně lépe optimalizovaný, takže ho i na vysoké detaily rozchodíte se slabším železem.

Pakliže tedy bažíte po čistokrevné akci jakých se dnes už moc nevidí, rozhodně tuto hru doporučujeme. Čeká vás několik hodin prostoduchého chození podzemní základnou a likvidací desítek nepřátel za pomoci tradičních kvérů.

 

Právě se děje

Další zprávy